Hollandia minden készletét Ukrajnának adta, és most új fegyvereket készül rendelni a gyártóktól

2022. augusztus 26. 11:54

A holland kormány nem szab határt az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatásnak.

2022. augusztus 26. 11:54
null

A holland kormány nem szab határt annak, hogy mennyi fegyvert szállít Ukrajnának az orosz invázió befejezése érdekében – írta pénteken az NlTimes hírportál Kajsa Ollongren védelmi miniszter bejelentésére hivatkozva.

A hírportál szerint Ollongren elmondta: Hollandia a jelenlegi fegyverkészleteiből mindent Ukrajnának adományozott, és most új fegyvereket készül rendelni a gyártóktól. „A iparnak fegyvereket kell szállítania Hollandiának és Ukrajnának, és ezt nekünk kell finanszíroznunk” – idézte a védelmi miniszter szavait az NlTimes. Ollongren azt is hozzátette, hogy Hollandia eddig több mint 210 millió euró értékben szállított katonai felszerelést Ukrajnának, a többi között tarackokat,

de az új darabok sokkal drágábbak lesznek.   

 A miniszter szerint a védelmi iparnak „élelmesebben” kell működnie, hogy a lehető legerősebben támogassák Ukrajnát a harcokban. Rámutatott, hogy a védelmi ipar gyártósorait be kell indítani és folyamatos működésben kell tartani. Hozzátette, hogy megoldásokat kell keresni az olyan problémákra, mint a nyersanyag-és munkaerőhiány továbbá a beszállítóláncok zavarai.   

 A holland kormány honlapján közzétett információk szerint Ollongren hétfőn, kijevi látogatása során, ígéretet tett, hogy kormánya továbbra is támogatja Ukrajnát. Múlt szombaton például 90 holland katona indult az Egyesült Királyságba, hogy alapvető harcászati kiképzést nyújtsanak ukrán katonáknak. Hollandia emellett 65 millió eurót különít el segélyekre és beruházásokra Ukrajnában. További 10 millió eurót fordítanak az aknák és egyéb robbanóanyag-maradványok felszámolására irányuló projektekre.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebalint
2022. augusztus 27. 09:29
Méltó kollégái a többi mocsok gyarmatosító népségnek. Remélem, hogy befürödnek.
nempolitizálok
2022. augusztus 26. 16:00
Most kellene elfoglalni hollandiát és visszaadni földjét a tengernek, mert a hollandok nagyon környezetszennyezők, hiszen a bringákat is beledobálják a csatornákba és a libsi is rengeteg.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 26. 14:29
Most kijátszák a "mi kis ország vagyunk" kártyát. Odaadnak 4 tankot 3 tarackot 200 golyóálló mellényt és 5000 darab ak47-es lőszert. Majd azt mondják, hogy bár nincs sem alapanyagunk, sem munkaerőnk újat gyártan, de nagyon akarjuk. Majd télen meglátjuk, hogy az embereket vagy a tulipánokat fűtik-e.
fatman
2022. augusztus 26. 13:53
Rutte nem megint megbukott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik