Merz: Németország még mindig nem segített eleget Ukrajnának

2022. augusztus 14. 20:36

A CDU elnöke szerint a kormány a nehézfegyverek szállítása terén tanúsított tétova magatartásával „meghosszabbítja ezt a brutális háborút”.

2022. augusztus 14. 20:36
null

Friedrich Merz, a német konzervatív CDU párt elnöke a Német Sajtóügynökségnek az nyilatkozta: „Mi Európával együtt Ukrajna oldalán állunk, ezért nem vagyunk semlegesek ebben a konfliktusban”.

A CDU vezetője azzal vádolta a német koalíciós kormányt, hogy a nehézfegyverek Ukrajnának történő szállítása terén tanúsított tétova magatartásával meghosszabbította a háborút – írja a Guardian. A fegyverszállítást illetően még mindig nem segítettünk eleget Ukrajnának. Ez pedig meghosszabbítja ezt a brutális háborút, amely naponta több száz áldozattal jár – tette hozzá Merz.

Nyitófotó: AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 15. 13:25
A németeknek focimeccs előtt is négykézlábra kellene állniuk. Legelhetnének is. Az fejezi ki tartásukat.
Kivűlálló
2022. augusztus 15. 12:50
Nagyon remélem, ez a tél lesz a számotokra az utolsó, hülye, buzi németek...! Én már nagyon régen nullára zártam volna az oroszok helyében az energiahordozók csapját! Mindezt úgy, hogy a helyükben nem is magyarázkodnék, hogy miért...!
airmax
2022. augusztus 15. 12:34
A német nyugdíjasok merg tömött buszokkal jönnek ide, a szállodákat meg tudják fizetni, el vannak látva megvan mindenük, nem kell otthon fűteniük... Néha egy-egy napra haza ugranak elintézik az ügyeiket, és jönnek vissza... Szeretik a sváb falvakat, ott még meg is értik őket... Baranya tele van velük, de más megyét is mondhatnék... Lassan már csak a migránsok maradnak...
Kristály
2022. augusztus 15. 11:15
Hiába a náci vér nem változik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!