Az ukránok belső vizsgálatot követelnek egy amerikai hírtelevíziótól

2022. augusztus 08. 20:27

Az ukrán vezetésnél kiverte a biztosítékot a CBS News oknyomozó cikke.

2022. augusztus 08. 20:27
null

Az ukrán vezetésnél kiverte a biztosítékot a CBS News oknyomozó cikke, amelyben azt írták, hogy az Ukrajnának küldött fegyverek alig 30 százaléka jut el a frontra – írja a Kárpáthír.

A fegyverszállításról szóló hírt azóta átszerkesztették ugyan, ám az nagy port vert fel ukrán körökben. A külügyminiszter máris tiltakozott, és azt követeli, hogy indítsanak belső vizsgálatot a CBS Newsnál. Dmitro Kuleba szerint üdvözlendő, hogy

a szóban forgó részt törölték a cikk szövegéből, ám az nem elegendő.

Le kell folytatni a belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogy kitől származik ez az Ukrajnát lejárató hír, és mi volt annak a célja.

A portál szerint az orosz propagandagépezet állhat a háttérben, amely félelmet és bizalmatlanságot próbál kelteni Ukrajna szövetségesei körében a fegyverszállításokat illetően. A cikk korábbi címét – Az Ukrajnának szállított fegyverek 30 százaléka jut el a frontra – a CBS arra változtatta: Miért nem mindig jut el a katonai segély Ukrajnában a frontvonalig?

 

Nyitófotó: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 09. 15:24
Az 51-edig tagállam mióta bírálhatja a független sajtót? Amúgy a cikk tényleg félrevezető, nem 30%-jut el a frontra, hanem 3% és nem a feketepiacra adják el, hanem közvetítőkön át egyenesen a ruszkiknak. Akik pedig arra lőnek vele akikre akarnak, mert a vizsgálat végén megtalálják az amerikai fegyverek nyomait és lehet is szőnyeg alá söpörni az egészet.
lyon
2022. augusztus 09. 13:37
Persze... követelnek az ukránok... még mindig csak követelnek...
Dezsőke
2022. augusztus 09. 10:07
békét
fogas paduc
2022. augusztus 09. 09:24
Ha az ukrik helyében lennék, akkor azt mondanám, hogy igen, a hír igaz --- akkor is, ha esetleg nem az -- nem baj ugyanis, ha az ellenség nem tudja, hogy mivel is áll szemben. ( Ráadásul, amiről nem tudja, hogy van, azt nem is akarja megsemmisíteni) De ezzel a balhéval lelepleződött az igazság, most már mindenki tudja, hogy igen, csak 30%, vagy attól kevesebb jut el a frontra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!