Kiáll az Ukrajnát elítélő jelentése mellett az Amnesty

2022. augusztus 05. 20:45

„A megállapítások kiterjedt vizsgálatok során gyűjtött bizonyítékokon alapulnak” – szögezte le a szervezet.

2022. augusztus 05. 20:45
null

Az Amnesty International pénteken megvédte azt a jelentését, amelyben azzal vádolja Ukrajnát, hogy az ország az orosz invázió elleni védekezés során veszélyezteti saját civil lakossága életét. Az Amnesty 19 városban és településen történt incidenseket sorolt fel, amelyekben az ukrán erők a jelek szerint veszélybe sodorták a civileket azzal, hogy lakott területeken létesítettek bázisokat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök dühösen támadta a szervezetet a jelentés miatt, áldozathibáztatással vádolva azt. Egyúttal azt mondta: „ha valaki olyan jelentést ír, amelyben az áldozat és az agresszor valamiben megegyezik, ha az áldozattal kapcsolatos egyes adatokat elemeznek, és figyelmen kívül hagyják, hogy az agresszor mit csinált, akkor azt nem lehet elviselni”.

A széles körű kritikára reagálva az Amnesty közölte, hogy teljes mértékben kiáll vádjai mellett. A MailOnline-nak adott nyilatkozatában az Amnesty szóvivője azt mondta: „Soha nem hagyjuk figyelmen kívül az emberi jogok megsértését”.

A szervezet főtitkára, Agnes Callamard az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy az Amnesty teljes mértékben kiáll a kutatásai mellett.

A megállapítások kiterjedt vizsgálatok során gyűjtött bizonyítékokon alapulnak, amelyek ugyanolyan szigorú normáknak és kellő gondossággal végzett eljárásoknak voltak alávetve, mint az Amnesty International minden munkája

– tette hozzá a főtitkár a Daily Mail híradása szerint.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. augusztus 10. 16:14
békét
sorivo4
2022. augusztus 06. 04:13
Ajánlom, hogy térjél észre és hívd fel Orbán Viktort, hogy mit javasol.
sorivo4
2022. augusztus 06. 04:12
A nyugatnak békét kell kötnie Oroszországgal. Te pedig z útjában állsz.
sorivo4
2022. augusztus 06. 04:10
A tábornokaid is kinyírhatnak, ha van merszük hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!