Reagált a nagykövetség, ezért váltotta le Zelenszkij Ukrajna budapesti nagykövetét

2022. július 12. 11:51

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – üzente korábban Ljubov Nepop a magyaroknak.

2022. július 12. 11:51
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton rendeletben mentette fel Ljubov Nepopot Ukrajna magyarországi nagykövetének tisztségéből. Az Index megkereste Ukrajna Magyarországi Nagykövetségét, ahonnan választ kaptak a diplomata visszahívásával összefüggő kérdéseinkre.

„Az utóbbi időben Ukrajna elnöke több nagykövetet hívott vissza, beleértve Ljubov Nepop nagykövet asszonyt is.

Ahogy Zelenszkij elnök úr kijelentette a beszédében, ennek oka a rotáció, amely szokásos része a diplomáciai gyakorlatnak.

Azonban egyelőre a nagykövet asszony továbbra is ellátja nagyköveti munkáját” – írta az Indexnek a konzulátus.

Nepop idén márciusban azzal került be a hírekbe, hogy kritizálta Orbán Viktor politikáját: nem értette, hogy a magyar miniszterelnök miért nem nyújt katonai segítséget keleti szomszédjának. A felfokozott érzelmi hangulatba került diplomata könnyek között jelentette ki: „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. július 13. 11:14
Akkor ezexerint Ljubova nasssaosasszony BE-ROTÁLÓDOTT.
cirmoscirmi
2022. július 13. 00:28
Amerikai nyomásra történt ez a "rotáció", a felesleges diplomáciai botrányok megakadályozása céljából. Az összes beszólogatós, bunkó nagykövetet meneszetnie kellett a táncos komikusnak, hisz ezek még a diplomáciai nyelvezetet sem ismerik, viselkedni meg nem tudnak. Nem véletlen, hogy legelőször Melnyiket hívták vissza Berlinből....
Ólat a trolloknak
2022. július 12. 18:51
És megtudhatjuk, hová rotálódott a nagykövet asszony őexcellencpinája?
Karbantartó9
2022. július 12. 18:39
Elképesztő, hogy ennek a nőlénynek milyen ostoba arca van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!