Kirúgták a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot

2022. július 09. 17:44

Volodimir Zelenszkij elnöki utasítással rendelte haza a nagykövetet.

2022. július 09. 17:44
null

Július 9-én Volodimir Zelenszkij rendeletben rúgta ki Ljubov Vaszilivna Nepopot Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből.

Az Izvesztyija értesülései szerint valóságos tisztogatási hullám vette kezdetét az ukrán diplomáciában: Nepopon kívül visszahívták Andrij Melnyik németországi, Vjacseszlav Jacjuk norvégiai és Jevgenyij Perebijnosza csehországi nagykövetet is.

A számos vezető német politikust megsértő Andrij Melnyik visszahívásáról már napokkal ezelőtt felröppentek sejtetések a német médiában, más nagykövetek visszahívásáról azonban akkor még nem volt szó. 

Ljubov Nepop visszahívásával kapcsolatban megkerestük az ukrán nagykövetséget is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

Összesen 421 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lolek
2022. október 23. 10:55
Jól tettük.
nyoooc
2022. július 11. 15:09
Nem viselkedett diplomataként.
Nabakker
2022. július 11. 10:06
Vissza kell mennie az orosz kupiba.
ntony
2022. július 10. 22:49
A Zselé kifüstöli akiket kinevezett volna, ha nem egy pöcspianínós! Nálunk a mostani király, minden eddiginél nagyobb tűzijátékra készül augusztus végén. Pár hónapra rá látni fogjuk a Szent István füstjét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!