Lerohanták a tüntetők táborát Srí Lankán a biztonsági erők

2022. július 22. 11:33

A biztonsági erők péntek hajnalban rátámadtak a kormányellenes tüntetők központi táborára.

2022. július 22. 11:33
null

A rajtaütés során több embert letartóztattak, a felállított sátrakat pedig lebontották. A fővárosban az elnöki hivatal közelében táboroztak a tüntetők, akik tiltakozásaikkal már megbuktatták az előző kormányt és államfőt a súlyos gazdasági válságba süllyedt országban, ugyanakkor az új elnök, Ranil Vikremeszinghe személyével sem elégedettek, mivel őt a régi rendszer emberének tartják – írja a BBC.

A biztonsági erők a társaság egyik tudósítóját is megverték, majd elvették a telefonját, és letörölték róla a videókat. A rendőrség különleges műveletnek nevezte a történteket, melynek célja az elnöki negyed feletti ellenőrzés visszaszerzése volt.

Az új államfő, Vikremeszinghe kifejezetten népszerűtlen politikusnak számít a tüntetők körében, ugyanakkor a tiltakozásokkal szembeni keménykezű fellépést ígért csütörtöki beiktatása után. Korábban hat cikluson át volt miniszterelnöke az országnak, ahol a függetlenné válásuk óta a legsúlyosabb gazdasági válság tört ki idén.

Nyitókép: Arun SANKAR / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!