Ukrajna tiltakozott egy orosz film vetítése ellen a cseh filmfesztiválon

2022. július 01. 17:21

Az ukrán nagykövet nyílt levélben közölte, hogy „embertelen” lenne ukrán filmeket vetíteni egy orosz film mellett.

2022. július 01. 17:21
null

A csehországi Karlovy Vary fürdővárosban pénteken megkezdődött a nemzetközi filmfesztivál, amely az ukránok tiltakozásához vezetett, amiért a fesztiválon egy orosz filmet vetítettek ukrán gyártású filmek mellett – írja a Bloomberg. Az 56. alkalommal megrendezett fesztivál kezdete előtt több vezető ukrán filmes, valamint Ukrajna prágai nagykövete tiltakozott a Volkonogov kapitány megszökött című film tervezett vetítése ellen.

Jevhen Perebjinisz ukrán nagykövet nyílt levélben közölte, hogy „embertelen” lenne ukrán filmeket vetíteni egy orosz film mellett, amely az orosz kulturális minisztérium támogatásával készült, amikor az orosz csapatok „atrocitásokat követtek el” az országa elleni invázió során. A szervezők azzal védekeztek, hogy szerintük az orosz film – amelynek világpremierje a tavalyi velencei filmfesztiválon volt – közvetve a jelenlegi orosz vezetést bírálja.

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2022. július 03. 14:57
Osszák már fel ezt a szart a szomszédos országok közt , és legyen végre béke . Tolvaj , szar , korrupt népség - éveken át lopták a gázt az oroszoktól , primitív , szar banda .
u.cserkész
2022. július 02. 11:49
Ma kidobtam az összes orosz könyvemet, szolidaritásból. Utána elmentem zuhanyozni, az ajánlott 5 percig, Próbáltam tartani a 18 fokos, ajánlott hőmérsékletet a lakásban, de a klíma már jajgatott.:-)
Vermacska
2022. július 02. 09:59
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ VVVVVVVVVVVVVVVV
Szuper
2022. július 02. 07:56
Mi a bánatos f@szomat képzelnek ezek az ukránok magukról??? Csak úgy halkan kérdem...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!