Macron: Európának fel kell készülnie az orosz gázellátás teljes leállására

2022. július 14. 15:45

A francia elnök szerint Oroszország „háborús fegyverként” használja a gázt.

2022. július 14. 15:45
null

Emmanuel Macron francia elnök szerint Oroszország „háborús fegyverként” használja a gázt, ezért a franciáknak és Európának is fel kell készülnie az orosz gázellátás teljes leállására.

– mondta csütörtökön a köztársasági elnök a francia nemzeti ünnepen az országos televíziós csatornáknak adott élő interjúban az ukrajnai háborúnak az energiaellátásra gyakorolt hatásairól feltett kérdésre.

– tette hozzá.   

A francia miniszterelnök megjegyezte azt is, hogy „az elmúlt napok igazi változása, és szerintem erről túl keveset beszéltünk, az az orosz döntés, hogy elkezdték elzárni a gázt. Hibrid háborúban vagyunk. És ez nem a szankcióink következménye”.

(MTI)

Nyitókép: FRANCOIS PAULETTO / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 14. 22:29
Ki szankciózik kit? Ki nem akar Oroszországgal kereskedni? Hogyan lehetne már ezért Oroszország a hibás? Ezek a vadnyugati értékrendű politikusok olyan világot csináltak, amely megérdemeli a pusztulást.
brekker
2022. július 14. 20:48
Afrika egy gazdag kontinens, másképpen megszervezve, nem gyarmatosítók által, sikerre van ítélve.
brekker
2022. július 14. 20:43
Vicc nélkül, ha az afrikai játékosok azt látják, hogy emberszámba vesszük őket egy orosz edzővel, akik nem voltunk gyarmatósítójuk, akkor komolyabban veszik azt, amit fentebb írtam a nigériai és a német népsűrűségről.
brekker
2022. július 14. 20:27
Átment rajtunk hülye birodalmak sokasága, mégis itt vagyunk. Nem kell túl komolyan venni, az a recept, majd megszűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!