Amerikában már pénzt fizetnek azért, ha valaki pontosan megmondja, hol vannak a legfelsőbb bírák

2022. július 11. 14:52

Egy liberális washingtoni csoport fejenként 250 dollárt fizet, ha valaki besúgja nekik, hol bukkannak fel a legfelsőbb bíróság tagjai.

2022. július 11. 14:52
null

Fejpénzt fizet egy liberális washingtoni csoport azoknak, akiknek hiteles információik vannak az amerikai legfelsőbb bíróság tagjainak pontos hollétéről – írja a Világgazdaság a Business Insider cikkére hivatkozva. A lap szerint a csoport kifejezetten azokra a bírákra vadászik, akik úgy döntöttek: érvénytelenítik az évtizedekkel ezelőtt meghozott, úgynevezett Roe kontra Wade döntést, amelynek értelmében mostantól az egyes tagállamok döntik el, hogy betiltják-e az abortuszt vagy sem. 

Az eset óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, míg sokan üdvözölték a döntést, az ország egy része vagy passzívan, vagy aktívan tüntetésekbe kezdett. Ennek egyik állomása a már említett csoport, amelyik arra állt rá, hogy gyakorlatilag „levadássza” a legfelsőbb bíróság tagjait, és ahol ők felbukkannak, oda rögtön tüntetőket küldjön. Így történt múlt szerdán is, amikor Washingtonban egy kisebb csoport vett zár alá egy éttermet, amelyben Brett Kavanaugh bíró vacsorázott.Ő volt az egyik a négyből, aki a Roe kontra Wade döntés eltörlése mellett tette le a voksát.

„Washingtoni vendéglátósok és munkások! Ha bárhol meglátjátok Kavanaugh-t, Alitót, Thomast, Gorsuchot, Coney Barrettet vagy Robertset, azonnal írjatok ránk a részletekkel.

Igazolt infó esetén rögtön 50 dollárt utalunk, és további 200-at, ha még a helyszínen találjuk őket 30 perccel az üzenetetek küldése után!”

– írta a ShutDownDC nevű csoport, amelynek több mint 23 ezer követője van a Twitteren. Azt nem tudni, ki áll a csoport mögött, ugyanis sem a közösségi oldalukon, sem a honlapjukon nem jelezték a vezetőik kilétét.

Tucker Carlson televíziós személyiség egyébként pénteken a Fox News adásában arra szólította fel követőit, hogy árasszák el a csoportot kamuinformációkkal, egészen addig, amíg fel nem hagynak a tevékenységükkel – írja a VG.

Fotó: Bryan Olin Dozier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi1962
2022. július 12. 11:26
az ilyenek biztonságban vannak bottal nem piszkálnák meg értelmes férfiak
zuriktodor
2022. július 12. 08:55
Ez terrorizmus!
Unknown
2022. július 11. 19:27
Erősen az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérletnek tűnik.
fatman
2022. július 11. 18:53
ugye, hogy nem túlzás liberáls fasisztákról beszélni? ez tisztára a 30-as évek Németországa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!