Ferenc pápa: Meg kell fontolnom a lemondásom

2022. július 30. 20:31

„Nem katasztrófa pápát váltani, nem tabu” – mondta újságíróknak az egyházfő.

2022. július 30. 20:31
null

Ferenc pápa elmondta, hogy hamarosan elérkezhet az idő, amikor meg kell fontolnia a lemondását – és le is mondana, ha úgy érezné, hogy egészségi állapota miatt nem tud úgy szolgálni, ahogyan kellene.

A 85 éves pápa hangsúlyozta, hogy egyelőre folytatni kívánja a feladatait és Isten fogja vezetni, hogy mikor vonuljon vissza, ha egyáltalán lemond – írja a BBC.

Szerinte nem katasztrófa a pápaváltás

„Nem katasztrófa pápát váltani, nem tabu” – mondta újságíróknak egy kerekesszékből a kanadai sarkvidéki területről Rómába tartó repülőgépen.

Az ajtó nyitva áll – ez egy normális lehetőség. De a mai napig nem kopogtam ezen az ajtón. Nem éreztem szükségét annak, hogy elgondolkodjak ezen a lehetőségen.

Ez nem jelenti azt, hogy két nap múlva ne kezdhetnék el gondolkodni rajta” – mondta a pápa a visszavonulás lehetőségéről.

Ferenc pápa az elmúlt hónapokban folyamatos térdproblémákkal küzdött, amelyek befolyásolták a mozgékonyságát. Kanadai látogatásának nagy részét kerekesszékben töltötte.

Elismerte, hogy nagy a baj az egészségével

Korábban elutasította a komolyabb, életveszélyes betegséggel kapcsolatos találgatásokat.

„Ez az utazás intenzív volt. Nem hiszem, hogy az én koromban és a térdem korlátozottságával ugyanolyan ritmusban tudok tovább utazni, mint korábban. 

Vagy takarékoskodnom kell egy kicsit az erőmmel, hogy továbbra is szolgálhassam az egyházat, vagy meg kell fontolnom a lemondás lehetőségét

– mondta Ferenc pápa.

Fotó: MTI/ EPA-ANSA/ Angelo Carconi

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. július 31. 08:25
Szóval akkor a véreskezű gyilkos USA-EB megint elért a Vatikánba. Most egy buzi, vagy nigger pápa kell. Vagy egy személyben - niggerbuzi akinek nem "fáj" a térde és a nap 24 órájában "térdelni" tud. Ferenc pápa! Gyalázat mivé tetted az egyházat. Soha nem látott büdös politikai fertővé!
chief Bromden
2022. július 31. 08:08
Emeritus lesz? Benedeket előléptetik fő emeritussá?
kizökkentidő
2022. július 31. 07:44
Remélem a nagyfőnök nem mond le!
Sany Xepi
2022. július 31. 07:16
Atyám nem a lemondásodat, a megválasztásodat kellett volna visszautasítani. Benedek erővel lett eltávolítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!