Hetedik szankciós csomagot követel Ukrajna

2022. június 19. 15:55

Teljes embargót követelnek az ukránok az orosz export legfontosabb termékeire.

2022. június 19. 15:55
null

Az ukrán parlament vasárnap nyilatkozatot fogadott el az ország európai uniós csatlakozásáról, a Korrespondent.net híre szerint egyhangúlag szavazták meg a jelen lévő képviselők. A nyilatkozatban az ukránok az egyes EU-tagállamokat arra kérik, hogy támogassák az ország tagjelölti státusának megadását.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken közölte: a testület azt ajánlja a tagállamok kormányait tömörítő tanácsnak, hogy adjon európai perspektívát és tagjelölti státuszt Ukrajnának, azzal a feltétellel, ha az ország számos fontos reformot végrehajt. 

  • A vasárnap az ukrán parlament által elfogadott nyilatkozatban a képviselők az alábbiakat kérik/követelik a tagállamoktól és az uniós intézményektől:
  • támogassák Ukrajna törekvéseit az ország európai perspektíváit illetően;
  • fordítsanak különös figyelmet az élelmiszer-ellátás biztonságára, hozzanak megfelelő intézkedéseket az ukrán kikötők blokádjának megszüntetése érdekében;
  • derítsék fel és büntessék meg a háborús bűncselekmények felelőseit;
  • fokozzák a fegyverszállításokat Ukrajnába;
  • alkossák meg és fogadják el a hetedik szankciós csomagot, fokozzák a nyomást Oroszországra és Fehéroroszországra, különös figyelemmel a teljes embargóra az orosz export legfontosabb termékeire vonatkozóan;
  • tiltsák meg az orosz hajók belépését az európai uniós kikötőkbe.

Nyitókép: Ludovic Marin / POOL / AFP 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ifrance
2022. június 20. 10:39
talán inkább az elsőt követeljék indiától, kínától. olyan ez a hetedik csomag, mint amikor az autóktól megkövetelik, hogy menet közben még tisztítsák is a levegőt, de a luxus-óceánjárók, amiből 80db annyit szennyez, mint a világ összes (!) autója együtt, na azok mehetnek mindenféle korlátozás nélkül.
Magyarvagyoknemturista
2022. június 19. 23:35
Elég volt! Kinek ugat ez a kis náci gxci?! Se nem nato tag se nem eu tag ukrajna! Úgyhogy ez a náci pöcsköszörű fogja be a mocskos pofáját!
Hangillat
2022. június 19. 23:04
Hol található a megoldóképlet, amivel kiszámítható, mikor lesz a 72-ik szankció? Zselé örvendezne, ha Oroszlány Ukránlány névre változna?
konfucius
2022. június 19. 22:06
Követelnek? Leszophatják a hortobágyi ménest. Aztán a birkanyájat is. Utána meg elmehetnek a kurva anyjukba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!