Német tábornok: A NATO-nak fel kell készülnie az atomfegyver használatára

2022. június 18. 12:17

„A megbízható elrettentéshez eszközökre és politikai akaratra is szükség van, hogy képesek legyenek a nukleáris elrettentésre” – mondta Ingo Gerhartz tábornok.

2022. június 18. 12:17
null

Ingo Gerhartz, a német légierő tábornoka kifejtette a véleményét az orosz-ukrán háborúról. Elmondta, hogy a NATO-tagállamok katonai és politikai vezetésének fel kell készülnie a nukleáris fegyverek bevetésére. Ahogy fogalmazott, 

a megbízható elrettentéshez eszközökre és politikai akaratra is szükség van, hogy képesek legyenek a nukleáris elrettentésre”

– idézte a tábornokot az Unian ukrán hírügynökség.

Nyitókép: DANIEL REINHARDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubaka
2022. június 19. 16:20
Rosszul tudom? Németország ugyan a NATO tagja, de nem rendelkezik nukleáris fegyverekkel. A NATO-ban három ország, az USA, Nagy-Britannia és Franciaország atomhatalom, de nem hinném, hogy ezek bármelyike bevállalna egy atomháborút Ukrajnáért. Márpedig ha az oroszok ott megállnak és ennek sokkal nagyobb a valószínűsége mint az általuk történő eszkalációnak her. Gerhartz ötlete végbélfütty.
Orbanegynagygeci
2022. június 19. 11:41
Ezt mondom én is. Atomot moszkvára! Pusztuljanak a büdös orkok!
Batman007
2022. június 19. 09:30
A németek már most ajálnkoznak, hogy az ellenérdekű felek kelet- ill. nyugat-Németországban hajcsanak végre gyakorló csapásokat.
citromosParizer
2022. június 19. 08:25
szerintem meg az ilyen náci unokáknak meg a diliházra kellene felkészülniük! ez a fkalap inkább meneteljen két gumiszoba között, ahelyett, hogy osztja az észt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!