Egy japán bíróság úgy döntött: a melegházasság tiltása nem alkotmányellenes

2022. június 20. 10:49

Az LMBTQ-aktivisták szerint az ítélet „csalódást keltő”.

2022. június 20. 10:49
null

Egy japán bíróság hétfői ítélete értelmében a melegházasság nem alkotmányellenes a szigetországban – számol be a Reuters.

A portál ismertetése szerint három LMBTQ-pár nyújtott be keresetet az oszakai bíróságon, szerintük ugyanis az azonos neműek házassága alkotmányba ütközik, emellett mindhárom pár 1 millió jen (átszámítva kicsivel több mint 2 800 000 forint) kártérítést követelt. 

Ez szörnyű nagy csalódás”

– idéz a Reuters egy tokiói LMBTQ-aktivistát. 

A japán alkotmány értelmében a házasság 

A jelenlegi szabályozás szerint az azonos nemű párkapcsolatban élők egymás után nem örökölhetnek, és szülői felügyeleti jogokat sem gyakorolhatnak, ha a társuknak van gyereke. 

Nyitókép: Naoya Azuma / Yomiuri / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lenyeg Telen
2022. június 20. 20:25
Japánokról jut eszembe, mert nincs hálózat...ááá :) 08:09-től Jámbor képviselő úr nyilatkozik https://youtu.be/bvO7zEcV0mY
Daily
2022. június 20. 18:54
Az eredeti Reuters cikkből a vége a legjobb, retteghetnek a japánok most már: (Goldman Sachs!!!) Az aktivisták szerint az azonos neműek házasságának legalizálása mind társadalmi, mind gazdasági szempontból messzemenő következményekkel járna, és elősegítené a külföldi cégek bevonzását a világ harmadik legnagyobb gazdaságába. "A nemzetközi cégek felülvizsgálják ázsiai stratégiájukat, és az LMBTQ inkluzivitás egyre témává válik" - mondta Masa Yanagisawa, a Goldman Sachs kiemelt szolgáltatási részlegének vezetője és a Marriage for all Japan aktivista csoport igazgatósági tagja az ítélet előtt. "A nemzetközi vállalkozások nem akarnak olyan helyre befektetni, amely nem LMBTQ-barát." (1 dollár = 134,8800 jen)
fatman
2022. június 20. 17:12
a japánok furcsák... pl eszméletlen idegengyűlülők... de ez senkit sem zavar... ettől függetlenül nagyon komoly problémák vannak ott...
Szesan
2022. június 20. 16:44
Ha megnézitek a forrást azonnal kiderül, hogy a cím a korrekt és "body" tartalom, amit nem sikerült lektorálni a mandinereseknek. Szóval igen, a melehgázasság tiltása az, ami nem alkotmányellenes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!