Orbán Viktor: Nem támogatunk egyetlen javaslatot sem, amely belesodorhatja Magyarországot a háborúba

2022. június 29. 09:11

A miniszterelnök a NATO-csúcstalálkozó előtt tárgyalást folytatott Andres Pastranával, a világ kereszténydemokrata pártjait tömörítő CDI elnökével.

2022. június 29. 09:11
null

A madridi megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, egyetértettek abban, hogy

az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni. 

Orbán Viktor a NATO-csúcs kapcsán kifejtette: nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba, hiszen ez egy orosz-ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség.

(MTI)

FNyitókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 01. 10:32
Ha a NATO belekeveredik a háborúba, akkor Magyarország is háborús fél lesz. Orbán mondatait Stoltenberg mondatai felülírják.
Dezsőke
2022. június 29. 19:16
békét
Akitlosz
2022. június 29. 12:38
Nem fogják megkérdezni a véleményét. Az 5-ös cikkely alapján lesz köteles hadba lépni az összes NATO tagállam. Amennyire Iraknak voltak tömegpusztító fegyverei, annyira Oroszországnak is vannak.
Brüsszelidemokrata
2022. június 29. 11:50
Senki nem akarja belesodorni Magyarországot a háborúba . Ez tény
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik