Greta Thunberg is felszólalt a Glastonbury Fesztiválon

2022. június 26. 14:18

A klímavédelmi aktivista éles kritikával illette a világ vezetőit.

2022. június 26. 14:18
null

Meglepetésfellépőként szólalt fel Greta Thunberg az angliai Glastonbury Fesztiválon, ahol az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztetett – számolt be az Euronews. A klímaharc ikonjává vált 19 éves lány hangsúlyozta: a Föld bioszférája „nemcsak változik, hanem destabilizálódik, összeomlik”.

„A leghihetetlenebb dolgokra vagyunk képesek”

Thunberg éles kritikával illette a világ vezetőit, amiért kiskapukat hoznak létre, hogy megvédjék azokat a cégeket, amelyek kibocsátása az éghajlatváltozást okozza. 

– tette hozzá. Beszédét optimista üzenettel zárta, elmondta a fesztiválozóknak, hogy képesek változtatni a dolgokon. „A leghihetetlenebb dolgokra vagyunk képesek. (...) Még van időnk új utat választani, visszalépni a szakadék széléről. A remény keresése helyett teremtsétek meg ti magatok a reményt!” – hangsúlyozta a fesztivál Piramis színpadán, ugyanazon a helyen, ahol három évvel ezelőtt Sir David Attenborough beszélt. 

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. június 27. 11:35
FIZESD KI AZOKAT A KÁROKAT AMIT OKOZTÁL A HISZTIEIDDEL!!!!!!!!!
Parm
2022. június 27. 10:36
Például a Glastonbury fesztivált is bezárhatnák, szimpla extrafogyasztás, ami terheli a bioszférát. Fogyasztáscsökkentés kellene (mondjuk, ez Eu-ban most meglesz, főleg a télen...).
Nabakker
2022. június 27. 09:02
Grétácska mikor váltasz nemet? Hogy valami hasznosat is csinálj.
pulsarito
2022. június 27. 08:35
Ez csak egy szerencsétlen gyerek, akinek ráadásul egészségügyi problémái is vannak, de egy bizonyos csoport aljas módon felhasználja őt a saját céljaik érdekében! Gratulálok a szüleinek, akik ezt megengedik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!