Putyin-beszéd: sem győzelmi bejelentés, sem általános mozgósítás

2022. május 09. 10:04

Pedig ezeket jósolták az elemzők.

2022. május 09. 10:04
null

Mint arról lapunk is beszámolt, Vlagyimir Putyin hétfőn megtartotta a Győzelem napi beszédét. Az orosz elnök ennek során többek között arról beszélt, szerinte Oroszország ellen „nemzetközi terroristák csoportját” vetették be.

Az orosz elnök az Ukrajnában harcoló katonáknak is üzent

Olvasóink számára emlékezetes lehet, az orosz elnök május 9-i beszéde kapcsán az elemzők rendre arra számítottak, hogy Putyin vagy az Ukrajna feletti győzelmet, vagy a teljes mozgósítást fogja bejelenteni. Egyik várakozás sem valósult meg. Az orosz elnök bő tízperces szónoklatában az Ukrajnában harcoló katonáknak is üzent, mint fogalmazott:

a hazáért, annak jövőjéért harcolnak, és azért, hogy senki ne felejtse el a második világháború tanulságait.

Tudósításunkat Vlagyimir Putyin ünnepi beszédéről ide kattintva olvashatja.

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. május 09. 14:21
Hogy semmi ilyesmi nem történt, amit a nyugati elemzők szerettek volna, ez azt is jelenti, hogy a következő dátum, amiben reménykedhetnek, egy év múlva lesz.
sorivo4
2022. május 09. 13:59
"Pedig ezeket jósolták az elemzők." Csak ezt szerették volna.
zolizolizoltan
2022. május 09. 11:52
Putyin fenyegetőleg ma is felhozta, hogy a nyugatiak nem fogadták el a decemberi javaslatát, ezért indította el a háborút. (A decemberi javaslatban Putyin követelte, hogy a NATO vonuljon ki Kelet-Európából) Putyin ezek szerint nem tett le arról, hogy megtámadja Magyarországot és a többi kelet-európai NATO államot. Megint kimutatta a foga fehérjét.
Istók3
2022. május 09. 11:41
"Egyik várakozás sem valósult meg." A kifejezés, amit kerestetek, de nem találtátok: "... sem igazolódott be."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!