Putyin a győzelem napján: a Nyugat támadott a földjeinkre, mi pedig árvákról gondoskodunk

2022. május 09. 09:22

Tudósításunk az orosz elnök ünnepi beszédéről.

2022. május 09. 09:22
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

9:25: A Győzelemért! Hurrá! Vége Putyin beszédének, kezdődik az orosz himnusz.

9:24: Putyin szerint országuk ellen „nemzetközi terroristák csoportját” vetették be.

9:23: Putyin bejelentette, hogy rendeletet hozott a háborúban elesett katonák gyermekeiről való gondoskodásról.

9:21: Putyin az Ukrajnában harcoló katonáknak üzen: a hazáért, annak jövőjéért harcolnak, és azért, hogy senki ne felejtse el a második világháború tanulságait.

9:19: Putyin szerint Oroszország nem világhatalmi kizárólagosságra törekszik, mint az Egyesült Államok, hanem minden kultúrát tisztel.

9:18: Putyin világossá tette: a „különleges katonai művelet” megindítása ebben a helyzetben az egyetlen helyes döntés volt.

9:17: A mi dolgunk megakadályozni, hogy a világháború megismétlődhessen – mondja Putyin, megemlékezve arról, hogy Oroszország tavaly hiába próbált biztonsági garanciákról megegyezni a Nyugatról. „Nekik teljesen más terveik voltak”, mondja az elnök: „le akarták rohanni történelmi földjeinket”.

9:14: Putyin elkezdte beszédét, és gratulált a jelenlévőknek a Győzelem napjához.

9:13: A narrátortól megtudjuk: 11 ezer katona vesz ma részt a díszszemlén. Sojgu felmegy a pulpitusra, hogy jelentést tegyen Vlagyimir Putyinnak: a katonák készek a díszszemlére.

9:09: Szergej Sojgu több körben gratulál az orosz hadsereg különböző erőihez tartozó katonáknak a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelmük 77. évfordulójához. Hurrá! – hangzik a válasz.

9:06: Szergej Sojgu védelmi miniszter kihajtott a Kremlből a Vörös tér közepére, hogy fogadja a katonák jelentését. Megtudhatta, hogy mindenki mindenre kész.

9:01: Óramű pontossággal megszólalt a Kreml toronyórája, elindult a Győzelem napi parádé, a narrátor ünnepélyes hangnemben emlékezik meg a fasizmus 77 évvel ezelőtti legyőzéséről, és hangsúlyozza: különleges megtiszteltetés ma Oroszország zászlaját viselni. Vlagyimir Putyin még a nézőtéren ül.

8:58: A tévé beszámol arról, hogy Franciaországban és Nagy-Britanniában is elégedetlen a nép az Ukrajnának fegyvert szállító vezetőivel.

8:51: Az Izvesztyija tévécsatorna már készül a Győzelem napi beszédre. A háborúról megtudhatjuk, hogy a Donbaszt továbbra is lövik az ukránok, Kramatorszk és Szlovjanszk körül neonácik garázdálkodnak, a felszabadított Mariupol örömmel fogadja végre ismét az örökmécsest, a helyi orosz vezetők pedig felszólítják az Ukrajnát feltétel nélkül támogató kollektív Nyugatot, hogy ne nézzen többé félre szövetségesének kegyetlenségei felett.

 

Nyitókép: EPA

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. május 09. 20:21
Putyin táviratot kap: Kedves Vlagyimir! Szép volt a Győzelem napi felvonulás. Jövőre én is tartok egyet. Moszkvában. Üdv Volodimir
tailor
2022. május 09. 18:49
lehet nem szeretni ... meg lehet elítélni és megvetni .... de egy dolgot nem lehet .... nem figyelembe venni ....
Gordon.
2022. május 09. 15:18
Putyin... Egy tragikus figura, néha szinte megsajnálom. De aztán figyelmeztetem magam az összes káros hazúgságra, mint pl. a mai is, ami szerint a "nyugat" és a NATO Oroszország megtámadására készült, stb. Meg arra, hogy maga a világ egyik leggazdagabb embere lett, az ellenzékiek bebörtönzésére, a kényelmetlen újságírók és más kegyvesztettek meggyilkolására-megmérgezésére, a saját népének a folytonos félrevezetésére és a mostani károkozásra. Így elmúlik a sajnálatom iránta.
NewHorizon
2022. május 09. 14:40
Putyin szerint országuk ellen „nemzetközi terroristák csoportját” vetették be. Mindeközben(amíg az egész világ figyelme a háborúra irányul) Amerikában megjelent Dinesh D'Souza indiai származású filmgyártó dokumentumfilmje a 2020-as választások demokraták által véghezvitt nagyszabású csalásairól. A film címe 2000 Mules (öszvérek), de ennél jóval nagyobb számban tevékenykedtek. Pontosabban, a dokumentum levezeti, hogy a True the Vote nevezetű szervezet hogyan gyüjtött be információt telefonok geotracking technológiai adatainak megszerzésével olyan személyekről, akik pénzért tömködték tele illegális szavazólapokkal az erre felállított utcai szavazóládákat. Az adatok hivatalos, megengedett, szabadon elérhető módon lettek összegyüjtve. Érdekes Putyin kijelentése a nemzetközi terroristák használatáról, mert a dokumentum filmben az is kiderül, hogy a fizetett öszvérek között magas számmal szerepeltek BLM(Black Lives Matter) és Antifa elemek, ami tükrözi, hogyan működnek a demokraták, kik/mik a szerszámaik. Szervezett bajkeveréshez nagyon értenek (amit pénzes-zsákok örömmel finanszíroznak) de a felelősséget mindig másra kennék. Mivel a mainstream média inkább elásná a filmet, tehát nem is ad neki teret, nem mindenhol érhető el, de a bitchute.com web-oldalon megtalálható. Aki nem beszél angolul: kb 35 perctől megfigyelhetők videó felvételek különböző személyek ezirányú tevékenységeiről. bitchute.com/video/rhouUxezriqz/ Ezalatt a demokraták egymást felváltva utazgatnak Ukrajnába (pl. Pelosi és társai), ahol a fegyverszállításról biztosítják Zelensky-t, de béketárgyalásokra eszük ágában sincs késztetni őket. Sőt, a támogatás azon múlik / addig fog tartani, amíg Zelensky hajlandó elhúzni a háborút, amíg csak lehet. Demokraták a főkolomposok, de van közöttük épp elég RINO republikánus is. (RINO: Republican In Name Only.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!