Putyin megerősítette az osztrák kancellárnak: Ausztria továbbra is kap orosz gázt!

2022. május 27. 20:45

„Intenzív és nagyon komoly” – így jellemezte Karl Nehammer az orosz elnökkel folytatott tárgyalást.

2022. május 27. 20:45
null

Megerősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök a Karl Nehammer osztrák kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során, hogy Oroszország teljesíteni fogja az Ausztriába irányuló gázszállítással kapcsolatos szerződéses kötelezettségeit – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat. Rámutatott, hogy Ukrajnának minél előbb aknamentesítenie kell kikötőit az ott rekedt külföldi hajók szabad távozása érdekében.

Az orosz elnök elutasította azokat a kísérleteket, amelyek Oroszországra próbálják hárítani a felelősséget a világpiac mezőgazdasági termékekkel való ellátásában fellépett nehézségeiért. A Kreml szerint részletes magyarázatot adott az élelmezési válság valódi okairól, amelyek egyebek között az Egyesült Államok és az Európai Unió oroszellenes szankciói miatt keletkeztek.

A TASZSZ beszámolója szerint Nehammer a beszélgetést követően Bécsben elmondta: közölte Putyinnal, hogy a Gazpromot megfosztják a haidachi gáztárolójától, ha az orosz cég nem tölti fel gázzal és más energiaszolgáltatóknak adják át. Beszámolója szerint az ezúttal is „intenzív és nagyon komoly” tárgyaláson ismertette tárgyalópartnerével az Ukrajnával kapcsolatos osztrák álláspontot és támogatásáról biztosította a békéhez vezető lépéseket.

(MTI)

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 29. 21:34
super
szintetikus
2022. május 28. 08:27
Majd az ukrán elnök jól beolvas nekik
Otrokócsy Rozália
2022. május 28. 01:04
Az osztrákokat minden nép a hazaszeretetük, nagylelkűségük, a velük élő nemzetek szabadságjogainak tisztelte okán tekinthetjük full européer nemzetnek. Tényleg, ott se voltak az első minielnökünk kivégzésénél.
villogókékfog
2022. május 27. 23:59
Elenszkij, itt van még egy flörtölő nagyhatalom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik