„A NATO bővítése a feszültség növekedéséhez fog vezetni” – véli a szovjet utódállamok egy részét tömörítő ODKB főtitkára

2022. május 22. 21:27

Sztanyiszlav Zasz szerint ez valójában nem szolgálja a NATO-tagállamok biztonságát sem.

2022. május 22. 21:27
null

A NATO bővítése a feszültség növekedéséhez fog vezetni és egyáltalán nem fogja az észak-atlanti szövetség tagállamainak biztonságát szolgálni – közölte vasárnap a szovjet utódállamok egy részét tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) főtitkára.

Sztanyiszlav Zasz a fehérorosz Belarusz-1 televízió műsorában nyilatkozva beszélt Svédország és Finnország csatlakozási kérelméről. „Mi persze úgy tekintünk erre a bővítésre, mint ami a feszültség növekedésének előfeltételeit teremti meg, illetve a térség militarizációját vonja maga után. Valójában nem szolgálja a NATO-tagállamok biztonságát sem” – húzta alá Zasz.

Beszélt arról is, hogy az ODKB-nak megvannak a megfelelő képességei arra, hogy megfelelő választ adjon a NATO tervezett bővítésére. „Szükségünk van-e arra ebben a helyzetben, hogy növeljük erőinket? Megfelelő erőink és eszközeink vannak, hogy reagálni tudjunk a lehetséges fenyegetésekre, amelyek ebben a helyzetben ténylegesen felmerülhetnek. Nincs napirenden az erők és eszközök bővítésének kérdése” – tette hozzá.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2022. május 23. 06:57
Most épp még adnak 60 rubelt egy dollárért, üzemanyaghiány van az USA keleti partján és az Egyesült Királyságban, őszre élelmiszerhiány...
Gyzoltan
2022. május 23. 06:49
Visszatekintve láthatjuk, hogy mire ment a világbirodalmát féltő Anglia a cionista zsidósággal karöltve, az I. Világháborúban... Ugyanígy láthatjuk, hogy az 1933 óta hadiállapotban álló zsidóság mire jutott a világuralma ellen lázadó németséggel, ismét építve, az angolok öncélúságára, kik változatlanul remegtek a világbirodalmukért, a II. Világháború kapcsán... Most a zsidó hisztéria új célpontja Moszkva lett! -az az Oroszország, melyet szintén felhasználtak a II. Világháború folyamán a német lázadás leverésére... Látnunk kell, ez az eszement hisztéria, mely a liberális terrorban csúcsosodik ki, kitérést nem engedve, igyekszik minden elérhető országot és nemzetet Oroszország ellen uszítani! Magyarországot is! Inkább több, mint kevesebb sikerrel.., most éppen az orosz olaj kapcsán gazdasági életképességünket támadva! Kétharmaddal megválasztott, szilárd, pozíciójában megerősített kormányzatunk van! Ez a nemzeti kormányzat, mely a magyar nemzetre esküdött fel, bukás nélkül, nem lehet a magyarság érdekeinek árulója, az amúgy is inflációval terhelt gazdaságunk ellehetetlenítésével, az orosz olajról lemondva, energiaválságba sodorva Magyarországot! Magyarország senkit nem kényszerít, hogy orosz olajat vegyenek! Magyarország azért sem tiltakozik, ha más országok nem orosz olajat használnak fel! A magánügyük!
Trombitás Keresztély
2022. május 23. 00:40
Majd pincsi kimegy, és segít neki levezetni a feszültséget.
mokány
2022. május 22. 22:31
Orwelli birodalmak kora következik, a hataraik mentén non stop háborúkkal . Orwell szerint , a fő cél nem az emberek jóléte , hanem a sakkban tartásuk . A gendeideológia is a megosztási politika része .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!