Német kancellár: Európa legnagyobb konvencionális hadseregét építi fel Németország

2022. május 31. 15:48

Első körben 100 milliárd euróval támogatják a haderőfejlesztést és a Bundeswehr állományának bővítését, írja a Der Spiegelre hivatkozva a Portfolio.

2022. május 31. 15:48
null

Európa legnagyobb, NATO-n belüli, konvencionális haderejét hozza létre Németország – mondta Olaf Scholz német kancellár a német sajtónak, amelyről a Portfolio számol be. Nem akarnak az orosz vagy ukrán haderőnél is nagyobb, több mint 1 millió főt számláló haderőt felépíteni és nem terveznek beszerezni nukleáris vagy más, tömegpusztító fegyvereket. A Spiegel arról ír, első körben 100 milliárd euróval támogatják a haderőfejlesztést és a Bundeswehr állományának bővítését.

A német kancellár arról is beszélt, hogy a Bundeswehr évtizedeken át alulfinanszírozott volt, ezért bővíteniük kell az eszközállományukat, illetve kitért is, hogy emiatt lassabban tudják leszállítani a szövetséges országoknak ígért harcjárműveket.

(Fotó: A NATO keleti erőinek erősítésére Litvániába szállítandó harcjárművek sorakoznak a német hadsereg észak-németországi Münsterben lévő támaszpontján 2022. február 14-én. A Litvániában szolgáló 1200 fős NATO-erő mintegy fele a német hadsereg (Bundeswehr) katonája. A német vezetésű, nemzetközi összetételű NATO-harccsoportot 2017-ben telepítették Litvániába, miután Oroszország 2014-ben annektálta a Krím félszigetet.MTI/EPA/Focke Strangmann)

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 01. 09:24
ÉS AZ EU TUD ERRŐL? repedezik
kulalak
2022. június 01. 01:03
A munkanélküliségre jó válasz a hadsereg gyarapítása, de a németek szeretik túlzásba vinni a dolgokat. Valahogy az egyik Jurassic park jut eszembe, mikor Jeff Goldblum azt mondja, hogy mindig így kezdődik.
Cuttini
2022. május 31. 21:11
Végre,sikerült! Újra,ismét lehet lövöldözni! Egyszer túléltem egy müncheni szilveszteri katasztrófát amiben a német lakosság egészen elképesztően viselkedett petárdázás címén-7most komolyan ez az egész konfliktus lehet hogy egy kurva nagy kamu, a cél,hogy a németek újra a legnagyobb haderővel rendelkezzenek európában?
zuriktodor
2022. május 31. 20:10
Kezdődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!