Kiakadtak Magyarországra a benzinturizmus megfékezése miatt az osztrák autóklubok

2022. május 28. 16:25

„A nem magyar autósokat diszkrimináció éri” – állítja két osztrák autóklub, az ARBÖ és az ÖAMTC.

2022. május 28. 16:25
null

Két osztrák autóklub is reagált arra a döntésre, miszerint május 27-től csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot – írja a Die Presse. Az ARBÖ és az ÖAMTC szerint ugyanis egyelőre nem világos a gyakorlati megvalósítás. Martin Grasslober, az ÖAMTC közlekedésirányítási szakértője többek között azt állította, hogy egyes tagok visszajelzése alapján egyáltalán nem tankolhattak az osztrákok Magyarországon. 

A szakértő szerint az is problémákhoz vezethet, hogy a kasszarendszerek részben nem képesek a helyzet kezelésére, aki a fantáziát is hiányolja a gyakorlati megvalósítás kivitelezéséből. Sebastian Obrecht, az ARBÖ szóvivője úgy látja: szerinte a döntéssel Magyarország uniós jogot sért, és kár, hogy így történik. Ezzel a megközelítéssel Grasslober is egyetértett, szerinte az uniós jog alapján

a nem magyar autósokat diszkrimináció éri.

Az autóklubok úgy vélik, ha jogszerűtlenségről van is szó, az nem változtat az esetlegesen kialakuló káoszon, ráadásul több hónapig is eltart a szabályozás bírósági vizsgálata. Martin Grasslober szerint hamarosan eldől, valóban megvalósítható-e az az elképzelés, hogy csak a magyar rendszámú autók sofőrjei tankolhatnak a hatósági áras üzemanyagból.

Kapcsolódó

Ezeket kell tudni az üzemanyagárat szabályozó új rendeletekről

Csütörtök este megjelentek a Magyar Közlönyben azok az üzemanyagárstopra vonatkozó rendeletek, amelyeket a minap jelentett be a kormány. Bővebben...

Nyitókép: Pixabay 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. május 30. 12:00
A schengei határellenőrzés megszűntetése kész csapás volt nekik. Azóta is visszaállítják, ha kell ha nem, ha szabad, ha nem.
Ákos70
2022. május 30. 11:34
Mielőtt nagyon belejönnének a rágalmazásba, ajánlom a két osztrák autóklubtól bárkinek, jöjjön és végezzen egy próbatankolást.Aztán a tapasztalatait megírhatja, de ne hazug és légből kapott vádakkal illesse az országot. Amúgy az osztrákoknak is adott a lehetőség, élhetnek is vele, alkalmazzák nyugodtan az ársapkát. Anno támadtak a határkerítés miatt is, és mit ad Isten, felhúztak a sajátjukat. Uh elmehetnek a sunyi büdös picsába.
ujujuj
2022. május 30. 10:20
Kedves labancok, nem tetszik, hogy ebben a formában nem szívhatjátok tovább a gyarmat vérét? Hát tudlak titeket sajnálni, hogy basszátok az anyátokat a pincéitekben. Tudjátok, mindenkinek az jut, amit a kormánya intéz neki. :)
Vakfolt
2022. május 30. 08:42
"Ezzel a megközelítéssel Grasslober is egyetértett, szerinte az uniós jog alapján a nem magyar autósokat diszkrimináció éri." Ez volt a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!