Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hadgyakorlatba kezdett a fehérorosz hadsereg

2022. május 04. 09:56

Minisztériumi közlés szerint elsősorban fiktív, de valószerű támadásra készítik fel az egységeket.

2022. május 04. 09:56
null

A minszki védelmi minisztérium a Telegramon leszögezte: az előre be nem jelentett művelet nem jelent fenyegetést a szomszédos országokra.

A tájékoztatás szerint a hadgyakorlaton elsősorban fiktív, de valószerű támadásra adandó gyors reagálásra készítik fel az egységeket.

Oroszország február végén Ukrajna ellen indított háborúja miatt a nemzetközi közösség számos büntetőintézkedést hozott Moszkva ellen, ezek egy része pedig az orosz vezetéssel szövetséges Fehéroroszországra is kiterjed, mert orosz csapatok Fehéroroszország területéről is hatoltak be Ukrajnába.

Az ukrán hadsereg arra figyelmeztetett, fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország rakétatámadásokat indít Ukrajna katonai és polgári infrastruktúrája ellen Fehéroroszország területéről. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök korábban leszögezte: a fehérorosz erők nem vesznek részt az ukrajnai harcokban.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. május 04. 11:29
Nem meglepő : a háború eszkalációja a küszöbön állhat. Senki nem akar letolt gatyával szaladva lövészárkot ásni.
critical man
2022. május 04. 11:05
El kell törölni a latorállam Ukrajnát, vezetőit meg statáriális bíróság elé állítani.
foldizs
2022. május 04. 10:52
Ha a fehérorosz csapatok nem is vesznek részt, Fehéroroszország attól még biztosítja a területet és az infrastuktúrát, tehát ha passzívan is, azért hadviselő fél.
Galsó Atya
2022. május 04. 10:34
Belekényszerítik őket az orosz végül? Nem nagyon van ugyanis bevethető haderejük, mert kell a többi határszakasz védelmére. Gondolom a teljes mozgósítást Putyin el akarja inkább kerülni. Marad a belorusz hadsereg... Újra következik Kijev?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!