Az ukránok már a szlovák tarackágyúk használatát tanulják

2022. május 17. 08:32

Fico szerint nem kellene segíteni az ukránokat, akik soha nem segítettek nekik, csak becsapták őket.

2022. május 17. 08:32
null

Az Infostrat arról ír, hogy Szlovákia hamarosan megkezdi tarackágyúinak eladását Ukrajnának. „Erről tanúskodik az is, hogy az ukránok már tanulják a Szlovákiában legyártott ágyúk használatát” – erősítette meg Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter. Hozzátette: ukrán részről „nagyon komoly és intenzív az érdeklődés” az ilyen típusú nehézfegyverek iránt – írja az Infostart.

„Tudatosítani kell, hogy olyan harcászati eszközről van szó, ami jelenleg gyártás alatt van. Néhány darabot már azonnal Ukrajna rendelkezésére tudunk bocsátani, de a többit csak az elkövetkező hetekben, illetve hónapokban” – tájékoztatott a védelmi miniszter, hozzátéve, hogy minimum nyolc darab tarackról szólt a szóbeli megállapodás, de ez a mennyiség a továbbiakban még emelkedhet. 

– mondta a szlovák miniszter. 

Emlékeztettek: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt héten videókapcsolat segítségével szólalt fel a szlovák parlamentben, ahol elmondta, országának vadászgépekre és helikopterekre is szüksége lenne a honvédő háborúban. A szlovákoknak MI–17-es harci helikopterei vannak, amelyekre elavult technikai állapotuk miatt már nem szeretnének többet költeni, arra viszont még alkalmasak, hogy a mostani háborúban bevessék őket.

A MiG–29-es vadászgépek átadása a lengyelekkel való megállapodástól függ,

írják. Varsó ugyanis ígéretet tett arra, hogy ha Szlovákia átadná Ukrajnának a MiG-eket, akkor Lengyelország kész megvédeni a szlovák légteret.

Fico nem segítene az ukránoknak

Az Infostart hangsúlyozta: a szlovák parlamenti ellenzék vezére, Robert Fico egy hétvégi politikai vitaműsorban elmondta, hogy nem kellene segíteni az ukránoknak.

„Milyen előnyünk származik belőle? Ukrajna soha nem segített nekünk, csak durván becsapott minket”

– közölte a Smer elnöke, aki szerint amikor 2009-ben földgázra volt szükségük, Timosenko átverte őket. 

Nyitókép: Szlovák honvédelmi minisztérium

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. május 17. 19:19
Ezek akkor a célpontok, hogy még Putyin is látja őket szabad szemmel, Moszkvából..! Arra kíváncsi leszek, miként juttatják el Ukrajna másik végébe...! :) Bár..., ezt már szerintem a szlovákok leszarják! :D
airmax
2022. május 17. 13:18
Valójában a "zuzana"-k nem olyan rossz cuccok... Nem élenjáró, inkább olyan gyenge közepes minőség... Elvileg mi is vehettünk volna belőle de nem volt elég jó... mi ezt fogjuk gyártani Kaposváron: https://honvedelem.hu/images/media/623f4c4cdb09b171191116.jpg És vesszük a PZH2000-eseket
Nabakker
2022. május 17. 13:09
Náci ukránoknak szeretettel a komcsilibsi europából. Ilyenek a libsinácik :)
Ispán
2022. május 17. 12:07
Ezt a Ficot hamarosan baleset fogja szerintem érni. Ha már letartóztatni nem sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!