A G7 vezetői elítélték Oroszországot, Ukrajnát támogatják

2022. május 08. 19:53

Az online megbeszélésen az ukrán elnök is részt vett.

2022. május 08. 19:53
null

A G7 vezetői online videókonferenciát tartottak, amin Joe Biden, amerikai elnök, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részt vett. A megbeszélés fő témája az új Moszkva-ellenes szankciók bevezetése volt. Nemsokkal később, vasárnap délután a Fehér ház új szankciócsomagot jelentett be, ennek részletei azonban cikkünk írásakor még nem ismertek.

Közben, a G7 vezetői egy új nyilatkozatot tettek közzé, melyben

Zelenszkijt teljes támogatásukról és szolidaritásukról biztosították.

Hozzátették: folytatni fogják az erőfeszítéseket, hogy leszoktassák az országaikat az orosz olajellátásról, és megerősítsék a szankciókat, amelyek célja, hogy megbénítsák az orosz kormány képességét az Ukrajna elleni agresszió folytatására.

A vezetők ígéretet tettek arra is, hogy „folytatják és új szintre emelik azon orosz pénzügyi elit és a családtagjaikkal szembeni kampányukat, akik támogatják Putyin elnököt háborús erőfeszítéseiben és elpazarolják az orosz nép erőforrásait”.

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. május 09. 14:20
Joe, már mindenki tudja, hogy miért támogatjátok Ukrajnát, mert mind az oroszokat, mind Európát le akarjátok zülleszteni vagy 100 évvel. CIA, Soros, megvett bürokraták, DATADAT-szerű politikai választásos befolyásolások, kormánybuktatások, fegyverkereskedelem, infláció, háború, újjáépítés, hitelbank etc. És majd megint lesznek olyanok nálatok, akik megírják, hogy mindez az USA érdekében történik. Lehet, hogy ők még benyalják ezt a matricát, mi már nem!
Trombitás Keresztély
2022. május 08. 23:35
A világ fejlettebb felén (még ha maga nem is fejlett) már csak egy vezető van, aki fordítva ül a lovon, a mi zseb-napóleonunk. "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott!"
Felhasználo74
2022. május 08. 21:20
A nyolcadik utas a halál mi a faszt keres ott !? Mégha interneten is de tényleg! Vagy megszólalt a G hetek lelki ismerete ember szeretők lettek és világbékét akarnak
Dezsőke
2022. május 08. 21:15
Mearsheimer professzor részletesen járja körül az orosz–ukrán konfliktus hátterét MÉGIS KINEK AZ ÉRDEKE? Arra a kérdésre, hogy ki veszíti el ezt a háborút, a professzor úgy válaszol, Ukrajna. Hozzáteszi: „nagyon erősen bátorítottuk az ukránokat, hogy a NATO részévé váljanak. Nagyon erőltettük, hogy a NATO részei legyenek. Nagyon erőltettük, hogy nyugati bástyává tegyük őket Oroszország határán, annak ellenére, hogy az oroszok világossá tették, hogy ez elfogadhatatlan számukra. Fogtunk egy botot, szemen szúrtuk a medvét, miközben mindannyian tudjuk, ha fogunk egy botot, és szemen szúrjuk a medvét, az a medve valószínűleg nem fog mosolyogni és nevetni ezen. A medve vissza fog csapni, és pontosan ez történik most. A medve szét fogja tépni Ukrajnát, és megint ott tartunk, ahonnan indultunk: ki a felelős ezért? Az oroszok felelősek ezért? Nem hiszem, hogy így van. Az nem kérdés, hogy az oroszok végzik a piszkos munkát. Nem akarom ezt a tényt elhallgatni, de a kérdés az, hogy mi okozta ezt, véleményem szerint a válasz nagyon egyszerű. Az Amerikai Egyesült Államok.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!