Uniós Tanács: Az EU egységes az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciócsomag ügyében

2022. május 08. 20:29

A magyarok által is kért garanciák még véglegesítés alatt állnak.

2022. május 08. 20:29
null

A tagállamokat tömörítő Európai Unió Tanácsa egységes az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik szankciócsomag elfogadásának szükségességét illetően – közölte közös közleményben az uniós tanács és az Európai Bizottság vasárnap.

A közlemény szerint az uniós bizottság felülvizsgált javaslatai alapján az elmúlt napokban intenzív megbeszélések zajlottak a szankciós csomag részleteiről, és az intézkedések többsége tekintetében igen jelentős előrelépés történt.

Mint fogalmaztak,

amelyek jelenleg nagyon sajátos helyzetben vannak az oroszországi vezetékes szállítás miatt. A tárgyalások a hét elején folytatódnak, hogy a lehető leggyorsabban teljes körű megállapodás szülessen az Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik szankciós csomagról – tették hozzá.

Kapcsolódó

Itt a kormány válasza a brüsszeli szankciós tervekre
Orbán Viktor csütörtök délután levelet küldött Ursula von der Leyennek. Bővebben is érdekel...

Orbán Viktor csütörtök délután levelet küldött Ursula von der Leyennek.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. május 09. 09:37
A covid helyreállítási alap vétója helyett született egy megállapodás a Tanácsban, ami biztosította volna Magyarország számára is annak elérhetőségét. Nem kaptunk egy centet sem, mert az EB szerint az a megállapodás nem érvényes. Ennyit az EU szavahihetőségéről. Nem szabad hozzájárulni az olaj szankciókhoz, mert garanciát hiába adnának, azt bármikor felrúghatják. Ezt a lengyelek is véssék az agyukba mielőtt magunkra hagynának.
pipa89
2022. május 09. 08:48
Követeljük, hogy Ursula von der Leyen ellen induljon vizsgálat! 1. A titkosított oltóanyag szerződések miatt, amelyek miatt késve lettek beoltva az európai állampolgárok, ugyanis elzárkóztak a rendelkezésre álló keleti vakcinák elöl, míg az amerikai oltóanyagok nem álltak rendelkezésre kellő mennyiségben! 2. Hogyan történhetett meg az, hogy Az EB elnöke 12 hajónyi, drága amerikai palagázt rendelt, holott még január elején nem beszéltek háborúról sem!? 3. Tessék kivizsgálni a körülményeket, mert alapos gyanú merült fel a szankciós csomogok erőszakos alkalmazása kapcsán, hogy ahogy az 1. és 2. esetben, úgy most is, az elnök nem Európa érdekeit nézi, hanem az Amerikai Egyesült Államokét! Ursula van der Leyen és elvtársai kinyírják Európát!!! Felrúgta a nemzetállamok versaillesi megegyezését, olyan energiaválságba löki a kontinenst, ami egyefül és kizárólag az Amerikai Egyesült Államok érddkeit szolgálja! Mi lesz már? Meddig várnak? Hívják már össze az EURÓPAI TANÁCSOT! Tessék már tiszta vizet önteni a pohárba! 1. Szabályozni az EB-, az EP-t 2. Kitakarítani Sorost, a Soros-ngo-kat 3. Hívják be Bident és Blinkent egyeztetésre. Egyszer mi, európaiak is felülhetünk a nyeregbe menetiránnyal megegyező módon!
Vakfolt
2022. május 09. 08:18
"A magyarok által is kért garanciák még véglegesítés alatt állnak." Lefordítom mire gondolnak. Addig hitegetjük a magyarokat, amíg bele nem mennek, aztán egyszerűen szarunk rájuk. Mint a közös hitel és a jogállati gecizéssel is csináltuk.
SwordFish
2022. május 09. 07:56
Meg kell vétózni ezt a szar kommunista intézkedést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!