Volt NATO-főparancsnok: Az oroszok ennyi tábornokot még sose vesztettek inkompetenciájuk miatt

2022. május 03. 08:31

James Stavridis szerint Afganisztánban és Irakban egyetlen amerikai tábornok sem halt meg tényleges harcban.

2022. május 03. 08:31
null

James Stavridis, a NATO egykori európai parancsnoka vasárnap kijelentette, hogy az orosz hadsereg „elképesztő alkalmatlansága” az Ukrajnát megszálló harcokban eddig soha nem látott számú halálesethez vezetett tábornokok és más magas rangú tisztek körében – olvasható a Business Insider oldalán.

 „A modern történelemben nincs összehasonlítható helyzet a tábornokok halálozását illetően.… Itt, az orosz oldalon, két hónap alatt legalább egy tucat, ha nem több orosz tábornokot láttunk meghalni” – fogalmazott, majd megjegyezte, hogy „egyetlen tábornok sem veszett el a tényleges harcban", miközben az Egyesült Államok háborút vívott Afganisztánban és Irakban.

Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. május 03. 18:53
Majd ha Mexikóban lesznek az oroszok, hullanak az amerikai tábornokok is.
Hedy
2022. május 03. 18:43
Szeretem, amikor borzasztó hozzá nem értésről beszélnek az amerikaiak az orosz hadsereget illetően. Amely, mint tudjuk, szintén tőlük, már bármelyik pillanatban leteheti a fegyvert a győzedelmes ukrán hadsereg előtt.....
Hedy
2022. május 03. 18:41
A férjem egy kelet-európai hadseregben szolgált (jó régen), egy tankos alakulatban. A teljes létszám durván 3OO ember lehetett. A parancsnokuk egy tábornok volt. Ha (és ahol) a kiemelt fontosságú alakulatok parancsnokai már 3OO főnél is tábornokok, azok a tábornokok nem a főhadiszálláson tervezgetik a következő műveleteket. Nem azt mondják: "Előre!", hanem azt, hogy "Utánam!" Az, hogy az amerikai hadsereg az elmúlt néhány nagyobb háborúban egyetlen tábornokot sem vesztett, az alighanem azért történt, mert mindegyik azt mondta: "Előre!"
Highlander07
2022. május 03. 18:12
Ekkora ostobaságokat leírni, mint ez a volt nato tábornok, hihetetlen :D Mindegy mandiner, mindenetek az ukránszopás :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!