Francia tábornok: az orosz haderő a „hazugság hadserege”

2022. május 06. 15:01

Thierry Burkhard szerint Oroszország egy olyan versenytárs, amely nem fog eltűnni.

2022. május 06. 15:01
null

Oroszország versenytárs, amely nem fog eltűnni – szögezte le a francia védelmi törzs főnöke pénteken, az AFP francia hírügynökségnek és a The New York Times című amerikai lapnak adott interjújában, amelyben a Kreml Ukrajna elleni háborújáról és a nyugati államok hosszútávú stratégia-építéséről is beszélt.

Az észtországi látogatásra érkezett Thierry Burkhard tábornok az orosz fegyveres erőket „a hazugság hadseregének” nevezte, ahol szerinte „azt hazudják, hogy (az ukránok) nem fognak ellenük fegyvert, azt hazudják, hogy az orosz erők fel vannak készülve a harcokra, és a parancsnokok értik a dolgukat”.    

Új szakasz a háborúban

Elmondta, hogy a jelek szerint a háború új szakaszba lépett, amelyben az orosz fél az erői nagyrészét a Donyec-medence térségébe összpontosítja, míg korábban csupán a csapatok mintegy 20 százalékát irányította oda. Burkhard kiemelte a csapatok moráljának fontosságát, valamint az információs hadviselést, s úgy vélte,

mindkettőben az ukrán fél teljesít jobban.

Az előbbi kapcsán elmondta, hogy meglátása szerint az ukrán hadsereg élvezi az ukrán nép támogatását, amely tudja, hogy a csapatok az országukat védik, a másodikra kitérve pedig úgy vélte, az orosz fél elvesztette az e téren korábban élvezett előnyét.    

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. május 06. 22:32
Degenerált.
DonCiccio
2022. május 06. 21:00
Franciaország már eltűnt, nincs
Bradanek
2022. május 06. 20:49
Franciák! Napoleon, hogy is járt az oroszokkal?
Paplacs
2022. május 06. 19:50
Persze, hogy az ukránok teljesítenek jobban az információs hadviselésben, hiszen az orosz híreket nem adják le európában és Amerikában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!