Az USA nem küld olyan rakétarendszert Ukrajnába, amellyel Oroszországot támadhatják

2022. május 30. 20:59

Az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője észszerűnek nevezte Joe Biden döntését.

2022. május 30. 20:59
null

Az Egyesült Államok kizárja, hogy olyan nagy hatótávolságú rakétarendszert (MLRS) küldjön Ukrajnának, amellyel az ukrán hadsereg elérheti és támadhatja Oroszországot – jelentette ki hétfőn Joe Biden amerikai elnök újságíróknak Washingtonban.  

Az ATV.hu cikke szerint Ukrajna folyamatosan nagy hatótávolságú rakétarendszereket kér szövetségeseitől az immár több, mint 90 napja folyó háború folytatásához, többek között olyan MLRS (Multiple Launch Rocket System) és HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) rendszereket, amelyekkel akár tucatnyi rakétát is kilőhetnek, akár 500-1000 kilométerre lévő célpontokra is. A Delaware államban töltött hétvégéjét követően Washingtonba visszaérkező Biden elnök a Fehér Ház kertjében újságíróknak kijelentette, hogy

nem fognak olyan rakétarendszereket küldeni Ukrajnának, amelyekkel elérhetik Oroszország belső vidékeit.   

„Ésszerű döntés”

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője ésszerű döntésnek nevezte az amerikai elnök bejelentését.  

„Máskülönben, ha a városainkat támadás alá vennék, az orosz fegyveres erők beváltanák fenyegetésüket, és megtámadnák azokat a központokat, ahol ilyen bűncselekményt jelentő döntések születnek. Ezek egy része nem Kijevben van. Nincs szükség további magyarázatra” – fejtette ki Medvegyev. 

Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The trasher
2022. május 31. 15:26
Talán küldjék Besszarábiába!
Dezsőke
2022. május 31. 12:03
békét
Szuper
2022. május 31. 11:47
Küldjük! Nem küldjük! Küldjük! Nem küldjük! Küldjük? Nem küldjük? Úgy látom, hogy jenki barátainknak érik a Irán és Afganisztán után Ukrajna is...! :-))))))))))))))))))))))
Dezsőke
2022. május 31. 09:32
akkorhogylesz ebből3vh.baszkii, meghósz, mielőttttkitörnéddd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!