Oroszország hamarosan ötven interkontinentális rakétát állít hadrendbe

2022. május 22. 21:48

A hordozó 10 tonna súlyt elérő, szétváló töltetet képes a világ bármely pontjára eljuttatni, akár az Északi-, akár a Déli-sarkon keresztül. 

2022. május 22. 21:48
null

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség vezérigazgatója vasárnap Telegram oldalán elmondta, hogy nemsokára Oroszország ötven Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát állít hadrendbe. Hozzátette, hogy a fegyverrendszerek kiszállítása ősz végével várható.    

Rogozin, akit az Interfax orosz hírügynökség idézett, közölte azt is, hogy a nehéz interkontinentális ballisztikus rakétákat, amelyek egyszerre több hiperszonikus – Avantgard – csapásmérő egység hordozására is alkalmasak, Krasznojarszkban fogják legyártani. A

18 ezer kilométer hatótávolságú Szarmat első tesztindítását április végén hajtották végre

az Arhangelszk megyei pleszecki kísérleti űrrepülőtéren. Az orosz védelmi tárca közlése szerint a hordozó 10 tonna súlyt elérő, szétváló töltetet képes a világ bármely pontjára eljuttatni, akár az Északi-, akár a Déli-sarkon keresztül. Az első egységeket a szibériai Krasznojarszkban fogják hadrendbe állítani.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. május 24. 10:21
Szálem alejkum!
Laci0306
2022. május 23. 20:37
Putyin egy NÁZI rákos diktátos. (pazsmirigy rákja van)
Laci0306
2022. május 23. 20:32
A USA radarernyőre viszont válaszcsapásásra oroszországra nezően a III. Világháború amit Putyin kezdet 2014.-ben Donyez-Luhesz szakadár miatt, akkor 2022-ben kezte a háborút és NÁZI terroista diktátor!!!!! O1G és Putyin köcsögje!
pemete jakab
2022. május 23. 20:15
"Oroszország hamarosan ötven interkontinentális rakétát állít hadrendbe" Pusztán rakétákkal nem lehet háborút nyerni. Magyarul: lőheti az USA-t, de ha nincs számottevő hadiflottája az oroszoknak (márpedig nincs, mert nem tudnak több tízezer tengerészgyalogost átdobni az óceán másik partjára, légierővel, szárazföldi harceszközökkel, és nem mellékesen utánpótlással), akkor ez csak látványnak "szép".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!