Észak-Korea bejelentette az első halálesetet, amelyet a koronavírus okozott

2022. május 13. 06:55

Nemzetközi a szakértők úgy vélik, hogy a vírus már egy ideje jelen van az országban, azonban a helyi hatóságok csak csütörtökön számoltak be az első esetekről.

2022. május 13. 06:55
null

Észak-Korea megerősítette, az országban már halálesetet is okozott a Covid-19, az állami média hozzátette, hogy több tízezer embernél jelentkeznek lázas tünetek – írja a BBC.

Hat ember halt meg magas lázzal, egyikük koronavírus-tesztje kimutatta az Omicron-variánst – számolt be pénteken az állami média. Hozzátették, hogy országszerte 187 000 lázas embert azonosítottak, őket elkülönítik és kezelik.

Nemzetközi a szakértők úgy vélik, hogy a vírus már egy ideje jelen van az országban, azonban a helyi hatóságok csak csütörtökön jelentették be az első eseteket.

Az állami média jelezte, hogy a fővárosban, Phenjanban tört ki a járvány, ahol ennek következtében lezárásokat rendeltek el. Pontos esetszámot nem adtak meg.

A helyi KCNA hírügynökség pénteki jelentésében arról számolt be, hogy a járvány a fővároson kívülre is kiterjedt. „Április végétől kezdve robbanásszerűen terjedt el az országban egy lázas megbetegedés, amelynek a pontos okát nem lehet megállapítani” – áll a közleményben. A beszámolójukból az is kiderül, hogy körülbelül 350 000 embernél mutatkoztak a láz jelei, de nem részletezték, hogy hány ember tesztelt pozitívat.

Szakértők szerint az állami média bejelentése azt mutatja, hogy az ország olyan járványhullámmal állhat szemben, amellyel eddig nem találkozott.

Nyitókép: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. május 13. 14:43
valamelyik diplomata atment kurni pekingbe
hátakkor
2022. május 13. 11:05
Jól elhúzták..
56október
2022. május 13. 08:34
Kimdzsongun dublőrök, felkészülni!
Ólat a trolloknak
2022. május 13. 07:53
Miután se tesztjük, se oltásuk, se gyógyszereik, se lélegeztetőgépük, se ECMO-juk nincsen, a járványtan számára érdekes lesz a lefolyás, persze ha valaha megtudjuk az adatokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!