Blinken: Zelenszkij és Ukrajna bátor népe a nácik legyőzőinek örökösei

2022. május 07. 18:19

Az USA külügyminisztere szerint Putyin a történelem kiforgatásával próbálja igazolni „indokolatlan és brutális” háborúját Ukrajna ellen.

2022. május 07. 18:19
null

Ukrajnát és az ukránokat méltatta a náci Németország legyőzésének 77. évfordulója alkalmából kiadott közleményében Antony Blinken amerikai külügyminiszter. „Putyin elnök a történelem kiforgatásával próbálja igazolni indokolatlan és brutális háborúját Ukrajna ellen. Akik tanulmányozzák a történelmet, azok tudják, hogy Zelenszkij elnök és Ukrajna bátor népe testesíti meg azok szellemét, akik győzedelmeskedtek a II. világháborúban. Bátran védik hazájukat, a demokráciát, Ukrajna megérdemelt jövőjét egy egységes, szabad és békés Európában” – írta.

Blinken szerint a világháború lezárására emlékezve „szent kötelességünk az elesettekkel szemben, hogy az igazat mondjuk a múltról, és támogassuk mindazokat, akik a mi korunkban állnak ki a szabadságért” – írta.

Nyitókép: MTI/AP/Pool Reuters/Evelyn Hockstein

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. május 08. 20:05
Blinken elvtárs, Putyin nem forgat ki semmit. A háború befejezése után az angol miniszterelnök a következőt nyilatkozta "Rossz disznót vágtunk le." Gondolom nem kell megmagyaráznom, hogy mire értette.
Box Hill
2022. május 08. 18:13
Az Ukrajnával ékes Szovjetunió már Hitler hatalomra kerülése előtt 12 millió ember időelőtti, erőszakos haláláért volt felelős. Igaz ezek legtöbbje ukrán volt. De az titeket, Usákokat nem zavart.
KBA98
2022. május 08. 11:03
Nagy hiba volt Amerika felfedezése!
Dezsőke
2022. május 08. 07:46
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220506_neonaci_katonaval_jelent_meg_ukran_elnok_felhaborodtak_gorog_parlamentben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!