Összegyűjtötték a holttesteket Bucsában

2022. április 23. 12:44

A polgármester jelentése szerint eddig 412 az áldozatok száma.

2022. április 23. 12:44
null

Befejeződött a kijevi régióban található Bucsa városában az orosz megszállás alatt elhunyt emberek holttesteinek összegyűjtése – jelentette Anatolij Fedoruk polgármester.

„Bucsában fontos és összetett folyamatot hajtunk végre: a bucsai közösségben elhunytak és az elhunytak holttesteinek összegyűjtését és exhumálását.

A holttestek jelenlegi száma 412. (...) Ez azt jelenti, hogy a kijevi régióban minden harmadik áldozat bucsai”

– fogalmazott a polgármester, aki elmondta, hogy az orosz megszállás alatt megsérült emberek összeszámolása még folyamatban van, arról egyelőre nincs pontos adat.

Jelenleg a helyi hatóságok azon dolgoznak, hogy azonosítsák az áldozatokat – írta a város közösségi oldalán a polgármester.

A Bucsában elkövetett háborús bűnök kapcsán itt olvashatják hosszabb cikkünket, amely a Háború közelről sorozatunk részét képezi.

Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
labellohu
2022. április 24. 10:37
Összegyűjtötték 100km-es körből a halottakat. Nyomokkal hogy állnak?!
elfújta az ellenszél
2022. április 24. 00:44
Felfoghatatlan hogy nem bírták azonosítani a holttesteket több hét alatt? A zsákok közül csak az egyiken látszik (talán) azonosító jelzés, a többi jelzés nélküli, tehát ismeretlen holttestet rejt, ha egyáltalán az van benne. Egy kisváros lakóinál ez egyszerűen elképzelhetetlen Logikus magyarázat lehet, hogy nem odavalósiak voltak, hanem civil ruhás fegyveresek az ország más részéből, vagy szándékosan nem is akarják azonosítani őket. De még ilyenkor is fel kell tenni azonosító jelzést, és dokumentálni amit lehet (fotó, ujjlenyomat, DNS minta). Ebben az esetben viszont kéne hogy legyen a zsákokon azonosító, máskülönben esély sincs hogy valaha kiderüljön a személyazonosságuk Valami nagyon nem kerek ebben a történetben
Rocktoberi
2022. április 23. 22:49
Érdekesek ezek az ukrán hullák. Nem bomlanak.
simonvitéz
2022. április 23. 22:11
Elmondhatatlanul rettenetes!!!! Mérhetetlenül sajnálom ezeket az embereket! ! Isten adjon nekik nyugalmat a tulvilágon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!