Máris alakul a nagykoalíció Macron mögött – Le Pen ellen és Macron mellett szólalt fel a legtöbb kiesett elnökjelölt

2022. április 10. 22:57

Az első fordulóban kiesett jelöltek Macron támogatására szólították fel híveiket.

2022. április 10. 22:57
null

Az exit pollok szerint  a regnáló elnök, Emmanuel Macron nyerte a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulóját, míg a második helyet valószínűleg a radikális jobboldali Marine Le Pen fogja megszerezni.

Macron vasárnap megkapta a vereséget szenvedett szocialista, kommunista, zöld és konzervatív jelöltek támogatását Marine Le Pen ellen, a még ebben a hónapban sorra kerülő második fordulós választási csatában – írta meg a france24.com

A cikk szerint, „Fabien Roussel, a kommunista párt jelöltje, a szocialista Anne Hidalgo, a Zöldek jelöltje Yannick Jadot és a jobboldali Les Républicains jelöltje, Valérie Pécresse elmodnták, hogy az elnököt támogatják, annak érdekében, hogy 

„Hogy Franciaország ne sodródjon bele a gyűlölködésbe, ünnepélyesen felszólítok midenkit, hogy április 24-én szavazzon Marine Le Pen szélsőjobboldala ellen” – mondta Hidalgo.

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. április 11. 09:01
A kommunistáknak a nemzetpolitika gyűlölködés. A rohadt kurva anyátokat!
tölgy
2022. április 11. 07:09
"Máris alakul a nagykoalíció Macron mögött – Le Pen ellen és Macron mellett szólalt fel a legtöbb kiesett elnökjelölt" Miért is nem lepődtem meg? A micron mögött állók - felszalámizva a jobboldalt - indították a sok-sok "jobbosnak" látszó jelöltet, hogy ne mán Le Pen megnyerje mán az első fordulót. A francia "választás" egy agymosáson alapuló kutyakomédiává vált micron üstökösszerű megjelenésével.
Szerintem
2022. április 11. 06:58
Jobbikos szindrómát érzek, de ott nem is csak egy kamu jobboldali van.
files32
2022. április 11. 06:46
Majd Győzike besegít Pán asszonynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!