Légvédelmi rendszert küld Ukrajnának Szlovákia

2022. április 08. 18:35

Az ukránok további katonai segítségnyújtást kértek szövetségeseiktől.

2022. április 08. 18:35
null

Eduard Heger szlovák miniszterelnök a Twitteren jelentette be, hogy

Szlovákia az orosz agresszió megfékezésének céljából S-300-as típusú légvédelmi rendszert küld Ukrajnának

– számolt be róla a hirado.hu a Sky News brit hírcsatornára hivatkozva.

Az ukránok katonai segítségnyújtásra szólították fel a szövetségeseket

Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt követően fordult a szövetséges országokhoz, hogy megszavazták Oroszország kizárását az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából (az oroszok végül nem várták meg a hivatalos eljárást és maguk hagyták el a tanácsot). Kuleba azt kérte az Ukrajnával szimpatizáló államoktól, hogy fokozzák a katonai segítségnyújtást.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. április 11. 20:01
A végtelenül buta tótok (sem egy író, sem egy zeneszerző, sem egy tudós, sem egy király, sem egy valaki, csak Janosik a betyár termett arrafelé) és a banga ukrán pogromisták nem tudják, nem is sejtik, hogy egy orosz gyártmányú légvédelmi rakétarendszer nem fog soha találatot elérni orosz (hazai) repülőgépek ellen. Kihegyezett helyzetben saját indítóállomását találja majd telibe, "oszt jónapot" ukrán elvtársak. Lehet örülni a tótok húsvéti tojásának. (Nagyot durran, aztán elhallgat.)
Vasalo
2022. április 10. 21:32
Állitolag az oroszok már szét is lötték az S300 rendszert.
egonlerch
2022. április 10. 00:23
Légvédelmi csúzliból lövi ki a sztrapacskát.
Jámbortalan
2022. április 09. 11:22
"Légvédelmi rendszert küld Ukrajnának Szlovákia" Pedig megtarthatták volna maguknak. Lehet, szükségük lenne majd rá, ha tovább szítják a háború tüzét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!