Már meg is semmisülhetett az Ukrajnának küldött, szlovák SZ-300-as rakétarendszer (videó)

2022. április 11. 12:16

Pozsony cáfolta, hogy az általuk leszállított SZ-300-as rendszert érte volna találat.

2022. április 11. 12:16
null

A tárca közlése szerint tengeri indítású Kalibr rakéták vasárnap megsemmisítettek négy SZ-300-as indítóállást az ukrajnai Dnyipro külterületén. Oroszország szerint a támadásban 25 ukrán katonát ért találat. Moszkva nem közölte, hogy melyik európai ország szállította az Sz-300-as rendszereket.

Szlovákia, amely ilyen rakétarendszert adományozott Ukrajnának, vasárnap cáfolta, hogy az általa szállított rendszert találat érte volna. 

Az orosz állítást Pozsony álhírnek minősítette.

Orosz közlés: újabb 78 ukrán katonai célpontot semmisítettek meg

Az orosz erők lelőttek továbbá két ukrán Szu-25-ös harci repülőgépet is Izjum város közelében, és megsemmisítettek két lőszerraktárt, az egyiket a déli Mikolajiv közelében – tudatta hétfői hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint csapataik újabb 78 ukrán katonai célpontot semmisítettek meg. Igor Konasenkov minisztériumi szóvivő hozzátette, hogy erőik lelőttek egy ukrán Mi-24-es harci helikoptert a déli Herszon közelében. Ezt az információt a Reuters brit hírügynökségnek nem sikerült független forrásból megerősítenie.

Konasenkov szerint több ukrán parancsnoki állás, lőszerraktár és üzemanyagraktárat, valamint légvédelmi rendszereket is megsemmisítettek.

Az orosz médiát bejárta az a videó, amelyen feltehetően a megsemmisített szlovák Sz-300-as légvédelmi rendszer látható:

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. április 11. 23:20
csodálkoznék, ha ez nem így lenne .... mer' különben hamar felmerülne a zatomrakéta bevetése is .. :-( az usákok már megin' más lengőjével verik a csalántot .. :D :( :(
Walhalla
2022. április 11. 16:33
Verseny van az EU-ban, hogy ki tudja gyorsabban elküldeni az ukránoknak a szar hadifelszerelést, hogy a ruszkik megsemmisítsék? Bammeg egész Ukrajna egy hadianyag MÉH telep lesz lassan.
Szerencse
2022. április 11. 16:26
Ha az oroszok jelentenek valamit, tesznek fel videót azt mindig független forrásból meg kell erősíteni. Ezt mindig közlik a cikkekben. De az ukrán videókat, híreket ellenőrzés nélkül felteszik, sőt azonnal el is fogadják igaznak. Még akkor is, ha a hulla megmozdul, nincs körülötte vér.
Ólat a trolloknak
2022. április 11. 16:05
A tótok egy esetben tudhatják, ha még el se indították..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!