Orosz közlés szerint megsemmisítettek egy lőszerraktárat Közép-Ukrajnában

2022. április 09. 15:24

Moszkva továbbá állítja: a Mirhorod melletti támaszponton megsemmisítettek még egy MiG-29 harci gépet és egy Mi-8-as helikoptert is.

2022. április 09. 15:24
null

Az Interfax hírügynökség szombati közlése szerint

az orosz haderő megsemmisített egy lőszerraktárt, egy MiG-29 típusú harci gépet és egy Mi-8-as helikoptert

a közép-ukrajnai Poltava régió Mirhorod városa melletti légitámaszponton. Értesülésüket az orosz védelmi minisztérium közlésére alapozzák.

Igor Konasenkov minisztériumi szóvivő közlése szerint a Dnyipro megyei Novomoszkivszk közelében lévő nagy lőszerraktárt is megsemmisítették.

85 célpontot semmisítettek meg pénteken

Összesen 85 ukrajnai katonai célpontot semmisítettek meg az előző nap: 

a lőszerraktárakon kívül egyebek között két parancsnoki hadállást, három rakétavetőt és négy tüzérségi ágyút.

A hadművelet február 24-i kezdete óta pedig 650 légijárművet, és több mint kétezer harckocsit illetve páncélozott járművet. A Reuters brit hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket az adatokat nem lehet más forrásból ellenőrizni.

Dmitro Lunin poltavai kormányzó pedig arról számolt be a közösségi médiában, hogy a mirhorodi légitámaszpontot érő orosz támadás jelentős anyagi kárt okozott, és két ember megsebesült. Egyéb részletet nem közölt.

(MTI)

Nyitóképen szakadozott ukrán zászlók lobognak Csernyihivben. Fotó: MTI/EPA

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. április 10. 11:58
Az Oroszok a legtöbb "humanitárius" fegyverszállítmány nagy részét megsemmisítik. Az USA és az EU azonnal újabbakat küld. Valahova el kell adni a felhalmozódott fegyvereket. Ha USA komolyan szeretne békét már javaslatot kellett volna tennie a tűzszünetre,persze nem hülyének nézve az oroszokat. De nekik jó ha harcolhatnak az utolsó ukránig.
kivancsijani
2022. április 10. 09:42
Gyakorlatileg megsemmisülhetett már az ukrán hadsereg, mert az utóbbi időben a nyugati médiában olyan kuss van, ami ilyesztő.
foldizs
2022. április 09. 18:23
Ilyenkor nem mondják, hogy az ukránok robbantották föl?
Berendel
2022. április 09. 17:21
Nem sokra mennek a folyamatos megsemmisétéssel, akár igaz, akár nem, mivel nyugatról özönlik be az utánpótlás. Az elhúzódó háborúkat az szokta megnyerni, aki több hadianyagot tud termelni. Németország is a hadianyag kimerülés miatt veszített 1945-ben, hiába volt még a kapitulációkor is 2 milliós hadserege.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!