Amerikai miniszter: Egy legyengült Oroszországot akarunk a háború végén látni

2022. április 25. 20:33

Blinkenék hangsúlyozták: a független Ukrajna tovább fog létezni, mint Vlagyimir Putyin.

2022. április 25. 20:33
null

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter hétfőn kitartott amellett a korábbi álláspont mellett, hogy „Oroszország kudarcot vallott az Ukrajna ellen vívott háborúban”, Austin pedig egy az egyben kijelentette:

– adta hírül a CNN

A két magas rangú amerikai tisztviselő Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót, az ukrán határ közelében, azt követően, hogy találkoztak Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel Kijevben.

Mint ismert, az Egyesült Államok további támogatásáról biztosította az ukrán felet, valamint bejelentették, hogy az Egyesült Államok diplomatái visszatérnek a háború sújtotta országba.

Blinken: Alulteljesít az orosz hadsereg, romokban a gazdaságuk

Blinken az újságíróknak azt is elmondta:

Majd azzal folytatta, hogy „az oroszoknál egy drámaian alulteljesítő hadsereget látnak, valamint egy romokban heverő gazdaságot, amelyhez a több csomagban elfogadott szankciók is »hozzájárultak«.

Az Egyesült Államok külügyminisztere arról is beszélt, hogy bár nem tudják miként alakul a háború a következő időszakban, de abban biztosak, hogy

– húzta alá Antony Blinken.

Nyitóképen Austin Lloyd és Antony Blinkn. Fotó: ALEX BRANDON / POOL / AFP

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. április 26. 14:38
Persze, nem Ukrajna a fontos az amcsiknak (soha nem is az volt a fontos, az csak az ürügy), hanem Oroszország lenyomása.
pilakfater
2022. április 26. 14:19
Jól néztek ki! Mint egy raktáros és egy targoncás, de nekik több eszük van. Nektek meg annyi mint egy marék lepkének.
Dezsőke
2022. április 26. 09:37
Ki mondhatja azt meg, hogy kinek honnan kell kell kivonulnia? Az eddigi történelem nem erről szólt, hogy csak úgy megmondják és annyi,- és nem is szankciókról szólt. Ez az egész sokkal inkább oroszok elgyengítésére irányul, amihez nincs közünk. Oroszország megkerülhetetlenül a globalizált világ része és annak így is kell maradnia, a világbéke és gazdasági kulturális stb. béke, együttműködés érdekében. ÉS PERSZE MÁSOK GYENGÍÉSE ÁRÁN ERŐSÖDNI NEM SPORTSZERŰ.
Saksafar
2022. április 26. 08:45
Na ugye, már nem is titkolják miben mesterkednek 2014 óta? Hogy rohadnátok meg a liberális béke elképzeléseitekkel együtt! Amerika csakis abban érdekelt, hogy ő maradjon a világ legnagyobb gazdasági ereje (már nem az) és a dollár maradjon mindenhol az elszámoló valuta. Szó szerint semmi más nem számít, se emberélet, se demokrácia, se emberi jogok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!