Zelenszkij: Az amerikai segítség új szintre emeli Ukrajna védelmét

2022. április 25. 13:04

Az ukrán elnök az amerikai küldöttséggel a hadviselő állam aktuális prioritásairól, az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítéséről beszélt Antony Blinken külügyminiszterrel – számol be a 24.hu.

2022. április 25. 13:04
null

Zelenszkij ukrán elnök szerint az Egyesült Államoktól kapott 3,4 milliárd dolláros katonai támogatás segít abban, hogy Ukrajna  védelmi képességeit minőségileg „új szintre” tudja emelni – derül ki az elnök hivatal közleményéből, amelyről az Al Jazeera alapján a 24.hu számol be. „Nagyra értékeljük az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott példátlan segítségét” – mondta az ukrán elnök Anthony Blinken amerikai külügyminiszer és Lloyd Austin védelmi miniszter kijevi látogatását követően.

A közlemény megjegyzi, Zelenszkij az amerikai küldöttséggel a hadviselő állam aktuális prioritásairól, az Oroszországgal szembeni szankciók megerősítéséről, az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatásról és biztonsági garanciákról is beszélt.

(Fotó: Az amerikai védelmi minisztérium által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k), Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevben tartott megbeszélésükön 2022. április 24-én.)

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 27. 08:12
KEMÉNY MONDATOK! A LÉNYEG „Olyan szintig meggyengült Oroszországot akarunk látni, hogy ne legyen képes olyan dolgok megtételére, mint Ukrajna inváziója. És azt akarjuk látni, hogy ne legyenek képesek nagyon gyorsan visszaszerezni ezt a képességüket – ezt mondta közvetlenül a kijevi látogatása előtt, Lengyelországban Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Az a benyomásom, hogy Austin ezzel az USA Oroszország-politikájának lényegét mondta el. Az Egyesült Államok vezetése, a rövid Trump-közjátékot leszámítva harminc éve teljes meggyőződéssel arra törekszik, hogy Oroszországot olyan szintig gyengítse, ahonnan az már nem képes támadóként föllépni.
Dezsőke
2022. április 26. 11:43
Micsoda mondat: "új szintre emeli Ukrajna védelmét" , -
sorivo4
2022. április 25. 23:53
Az biztos. Hisz mivel Ukrajna immáron nyíltan is az USA proxyállama. Így igaz, hogy az oroszok nem is Ukrajna, hanem az USA ellen vívnak háborút, ami az országukat ostromolja és fenyegeti.
monuskaroly
2022. április 25. 22:06
Naponta elmondják hogy a NATO nem avatkozik be Ukrajnában. De akkor ez most mi? Nyiltan pénzelik, kiképzik és fegyverekkel látják el őket nyugatról. Ha az oroszok nem semmisítik meg az összes ilyen szállítmányt, nagy gondot okoznak maguknak, az elhúzódó és több áldozatot követelő háborúval. Vagy ha betelik a pohár, akkor szőnyegbombázás, civilek ide, civilek oda! Vagy Ukrajna megsemmisítése a cél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!