Bűnszervezet létrehozása miatt őrizetbe vették a volt szlovák belügyminisztert

2022. április 20. 17:34

Robert Fico volt miniszterelnökkel együtt keveredett gyanúba.

2022. április 20. 17:34
null

A szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) szerda reggel őrizetbe vette Robert Kaliňák volt belügyminisztert. A hírt a rendőrség is megerősítette – írta az Új Szó.

Mint a cikkből kiderült, Kaliňákot a volt kormányfővel, Robert Ficóval együtt szervezett bűnözői csoport alapításával és támogatásával gyanúsítják.

Mivel Fico parlamenti képviselő, az őrizetbe vételéhez a parlament hozzájárulása is szükséges.

Ezen felül mindkettőjüket adótitkok veszélyeztetésének bűntettével gyanúsítják.

Kaliňák mellett Marek Para ügyvéd is őrizetbe került. A szlovák rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Lemondásra szólították fel Ficót

Eduard Heger szlovák kormányfő a Facebookon azt írta, Kaliňák és Fico őrizetbe vétele a bűnüldöző szervek önálló döntése. „Bízom benne, hogy bizonyítékokkal alátámasztott” – írta szűkszavú bejegyzésében. Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes felszólította Ficót, mondjon le parlamenti képviselői mandátumáról.

Mária Kolíková igazságügy-miniszter szerint

az elejétől fogva egyértelmű, hogy a korrupció az előző kormány legfelsőbb vezetéséig elért, a bűnüldöző szervek pedig teljes bizalmát élvezik

– olvasható a portálon.

Nyitóképen Robert Kaliňák, volt szlovák belügyminiszter Fotó: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. április 21. 00:47
https://www.youtube.com/watch?v=_NpLzpUjdn0
csapláros
2022. április 20. 23:13
Végre: egy kevéske káröröm. Ez a 7 próbás Sík János ivadék, anno, a 2006-2010 közötti első belügyminisztersége idején, a hatalmával visszaélve, a szlovák titkosszolgálatot felhasználva félemlítette meg a felvidéki magyarságot, szabadjára engedve a balról neonáci alkesz Ján Slotát, aki gyűlöletbeszéd hadjáratával, elhíresült cirkuszaival gyakorlatilag neonáci terrorba borította Felvidéket. Kalinyák lelkén szárad Malina Hedvig, akkor még diáklány megveretése Nyitrán a vizsgája napján, aki azután egy évtizedes harc után sem vívhatta ki az igazát a "mintaállamban", olyannyira, hogy a végén Magyarországra menekülve él ma már békében, mint a befőtt. Az elkövetők közül az egyik "öngyilkos" lett, és a másik is eltűnt. https://hu.wikipedia.org/wiki/Malina_Hedvig
Vasgyari Tibi
2022. április 20. 22:27
A magyarfaló Kalinák.
Gyzoltan
2022. április 20. 20:22
"Bűnszervezet létrehozása miatt őrizetbe vették a volt szlovák belügyminisztert" Kétségtelen, a belügyminiszteri poszt csábítás, kísértés bűnözőnek lenni... Minden információ kézben tartva, széles körű személyi kapcsolatokkal, személyi tőkével felvértezve, minden feltétel adott a sikeres bűnözéshez...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!