HÁBORÚ: Az Egyesült Királyság hajóellenes rakétákat adna Ukrajnának

2022. április 03. 11:50

Kövesse velünk a háború fejleményeit!

2022. április 03. 11:50
null

Cikkünk frissül!

11:49 „Borzasztó” jelentések Kijev környékéről

Grant Shapps, az Egyesült Királyság közlekedési minisztere „borzasztónak” minősítette az orosz erők által feladott Kijev környéki területekről érkező jelentéseket. (Forrás: BBC)

10:56 HÁBORÚ: Az Egyesült Királyság hajóellenes rakétákat adna Ukrajnának

Az Egyesült Királyság kormánya hajóellenes rakétákkal akarja ellátni Ukrajnát az orosz hadihajók elsüllyesztésére, hogy ezzel enyhítsék a nyomást a part menti városokon, amelyeket a tengerről bombáznak – írja a Sunday Times.

7:51 Mérgezett pitékkel és alkohollal „vendégelik meg” az orosz katonákat az ukrán civilek

Több megszálló azonnal meghalt. Bővebben...

7:32 Egyesült Királyság: Az oroszok Ukrajna délkeleti részére koncentrálnak

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma közzétette vasárnap reggeli frissítését a konfliktusról. Katonai hírszerzése szerint az oroszok légi tevékenysége Ukrajna délkeleti részére összpontosul – ami szerintük a Moszkva által a térségre irányuló stratégiai újrafókuszálás része. (Forrás: BBC)

7:24 Küszöbön állhat Zelenszkij és Putyin csúcstalálkozója

Az ukrán elnök arra panaszkodott, hogy a nyugati partnerei nem biztosítottak Ukrajna számára elegendő rakétaelhárító rendszert. Bővebben...

***

Ez történt éjjel/hajnalban

5:36 Kaczynski: Lengyelország nyitott lenne amerikai atomfegyverek állomásoztatására

Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes a Welt am Sonntag című német vasárnapi lapnak nyilatkozva nyitottnak mutatkozott arra, hogy amerikai atomfegyvereket állomásoztassanak Lengyelország területén.

Nem zárkóznánk el, amennyiben az amerikaiak atomfegyverek lengyelországi telepítésére kérnének minket. Ez ugyanis jelentősen növelné az elrettentést Moszkvával szemben”

– mondta a lengyel politikus. Hangsúlyozta, jelenleg még nem merült fel a kérdés, „de ez hamarosan megváltozhat”. Mint mondta, a kezdeményezésnek az Egyesült Államoktól kell jönnie. Mindemellett úgy vélte, hogy alapvetően értelme volna a nukleáris szerepvállalást kiterjeszteni a NATO keleti szárnyára. (Forrás: MTI) Bővebben...

1:56 Litvánia leállította az orosz gázimportot

Litvánia leállította az orosz gázimportot - jelentette be szombaton a vilniusi energiaügyi minisztérium. A tájékoztatás szerint a balti EU-tagállam április elseje óta nem használ Oroszországból importált gázt. Ezt a litván gázszolgáltató vállalat is megerősítette. A cég adatai szerint április 2-án már nem érkezett gáz Fehéroroszországon keresztül haladó vezetékrendszeren. A balti ország gázigényeit mostantól a Klaipeda kikötőjében található gázterminálon keresztül fedezik. (Forrás: MTI)

0:32 Ukrán főtárgyaló: küszöbön állhat Zelenszkij és Putyin csúcstalálkozója

Küszöbön állhat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő csúcstalálkozója – mondta szombaton David Arahamija, az ukrán tárgyalóküldöttség vezetője.

Az ukrán televíziónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a tárgyalódelegációk pénteki videókonferenciája során az orosz fél megerősítette: a héten Isztambulban folytatott megbeszéléseken kidolgozott megállapodástervezetek készek arra, hogy a két elnök közvetlenül megvitassa őket. (Forrás: MTI)

Nyitókép: illusztráció / MTI/EPA/Iráni hadsereg

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. április 03. 13:09
Ez már a Magyarország nélküli NATO (látens) háborúja Oroszország ellen. A követjező lépés az atom lesz.
foldizs
2022. április 03. 12:20
Hát, a kenyér és a só helyett a méreg nem pont az a fogadtatás, amire Putyin számított. Lehet, most már úgy látja, mégis csak vannak ukránok? Vagy pont azért nem, mert esl. az oroszok is ezt tennék?
egonlerch
2022. április 03. 09:22
Drága lengyel testvéreink! Így provokáltátok 1939-ben Hitlert is. Most meg Putyint. Akkor segítettünk nektek,még német szövetségeseink ellenében is. Most is azt tennénk,mert számunkra ti a testvéreink vagytok,de inkább jöjjön meg az eszetek, és lássátok be: nem Putyin az ellenségünk!
Palotai lány
2022. április 03. 08:42
Magyar álláspont + NATO álláspont = mindenképpen kiakarunk maradni ebből a háborúból. Mi ezzal baj, balliberális honfitársaim? Megmondom: TITEKET MINDIG CSAK A VILÁG KÖZVÉLEMÉNYE ÉRDEKEL ÉS NEM A MAGYAR ÉRDEK. NA EZ A SZÉGYEN @dr greta grünberg és társai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!