Boris Johnson bocsánatot kért, de nem hajlandó lemondani

2022. április 19. 19:23

Ő az első brit miniszterelnök, akit hivatali ideje alatt törvénysértés miatt hatósági szankcióval sújtottak.

2022. április 19. 19:23
null

Elnézést kért kedden Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus-járvány megfékezésére saját kormánya által elrendelt korlátozások megsértéséért, amely miatt a rendőrség pénzbírsággal sújtotta. Johnson ugyanakkor egyenes utalást tett arra, hogy

nem készül lemondani tisztségéről.

A londoni miniszterelnöki hivatal egy hete jelentette be, hogy a Scotland Yard megbírságolta Boris Johnsont és feleségét, Carrie Johnsont, valamint Rishi Sunak pénzügyminisztert. Ennek előzményeként a múlt év végén és az idei év elején egymás után kerültek nyilvánosságra értesülések arról, hogy

Johnson hivatalában a szigorú járványügyi korlátozások idején több kerti partit, társasági összejövetelt is tartottak.    

Boris Johnson a modern brit politikatörténet első hivatalban lévő miniszterelnöke, akit törvénysértés miatt hatósági szankcióval sújtottak. Az ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool/AFP/Tolga Akmen

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. április 20. 10:24
Kedves Boris! A LIBBANCSOK MÁR CSAK ILYENEK!!!!! "Mindegy hogy miért DE MONDJON LE"!!! mi magyarok ezt már nagyon megtanultuk! Ha nem azért mert "munkapartit" adtál akkor azért mert tilosban parkoltál, vagy ha azért sem akkor azért mert leléptél a járdáról! vagy: "BÁRMIÉRT!!!! DÖNTSD EL SZABADON!!!! HOGY MIÉRT MONDASAZ LE!... ÉS ADOD "SZABADON ÁT A HATALMAT A LIBERÁL-BOLSEVIKOKNAK"!... Mert a liberálbolsevikok a "legokosabbak" és a "legszabadabbak"... és mindenkinek adót kell nekik fizetni azért mert ők soha egyetlen szabályt sem szegtek meg, mert ők a liberálbolsevik "KIVÁLASZTOTTAK" és csak és csakis LIBERÁLBOLSEVIKOK KÖZÜL SZABAD KIVÁLASZTANI AZ ORSZÁGOK VEZETŐI!!!!!! Mivel te nem vagy -ezek szerint- liberálbolsi... ezért a munkaparti miatt mondjál le DE AZONNAL!!!!
miazhogynagyonis
2022. április 20. 10:24
jó a sérója! Trump hajvágásból leeső fürtjeit ragasztja a fejére? bohóc
Sany Xepi
2022. április 20. 06:46
Kommunista identitás. Ennyit ezek felelősségéről.
Frankie Bunn
2022. április 20. 05:04
"Vállalom a politikai felelősséget, nem mondok le" - Demszky
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!