Volodimir Klicsko az oroszok további elszigetelésére szólít fel a sportban

2022. március 09. 12:31

„Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével” – mondta az ukránok legendás ökölvívója.

2022. március 09. 12:31
null

Volodimir Klicsko, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

„Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével” – mondta a brit Mirror cím lapnak a 45 éves Klicsko. „Oroszország kizárása minden küzdelemből nem agresszió. Az orosz sportolók ezután megkérdezhetik a kormányukat, miért nem akar senki megmérkőzni velük. A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút” – fogalmazott a sportember.

Volodimir Klicsko és bátyja, a szintén egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vitalij, aki Kijev polgármestere, Ukrajnában maradt, hogy megvédje országát az orosz támadástól. Volodimir Klicsko az interjúban „élete legnagyobb csatájának” nevezte a mostani helyzetet.

A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetség már kizárt minden orosz csapatot a versenyeiből, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására más nemzetközi sportszövetségek is így tettek.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2022. március 10. 12:21
Ezek valóban "igazi" sportemberek! Vagyis csak eddig voltak (számomra)! Az aljasságnak nincs határa!
Fila2020
2022. március 10. 10:34
Sok ütést kapott a fejére.
bagira
2022. március 10. 01:18
Két szemét alak polgárháborúban az ukránokat uszították.
No comment no cry
2022. március 09. 22:49
A politika oltárán ártatlan sportolók karrierjét áldozza fel, teszi tönkre emberek sokévnyi munkáját. Mint amikor megveri a nagyobb gyerek, ő meg az öccsén áll bosszút, mert arra van lehetősége. Milyen sportember az ilyen? Semmi baja az orosz sportolókkal, de egy pillanatig sem habozik tönkretenni őket. Ez egy szemétember, a gyomrom felfordul tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!