Stephen King sem hosszabbítja meg a szerződéseit az orosz kiadókkal

2022. március 05. 22:52

King barátja és pályatársa, a fantasy-szerző Neil Gaiman is hasonlóan döntött.

2022. március 05. 22:52
null

A különböző cégek bojkottjai után már művészek is korlátozni akarják oroszországi megjelenésüket az Ukrajna ellen indított háború miatt. „Elismerem, hogy ez nem nagy áldozat, és nem lesz nagyobb hatása, mint egy fingnak a szélviharban, de nem újítom meg az orosz könyvszerződéseimet” – írta Twitterén a Magyarországon is ismert kanadai krimiszerző, Linwood Barclay.

Erre reagálva írta Stephen King, hogy:

Én sem.

King barátja és pályatársa, a fantasy-szerző Neil Gaiman is hasonlóan döntött. Azt írta: „Megpróbálom kideríteni, hogy milyen orosz szerződéseim vannak, és hogy ezek hol helyezkednek el a publikációs folyamatban. Nem akarom megújítani addig ezeket, amíg Putyin és kormánya hatalmon van, ez biztos.”

Fotó: MAJA HITIJ / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
samuka
2022. március 07. 14:27
Tartsd meg a hülye könyveidet. Már a szart sem érdekli. Maradj ott ahova való vagy. Kuss a neved!
Virág et.
2022. március 07. 00:29
Mi lesz a következő Stephen King után??? ... a kenyér .... a vodka??? Az oroszok eddig is híresek voltak a szerzői jogok betartásáról :) Szoftver, film, zene, könyv. Az oroszoknak minden meglesz továbbra is (PDF, txt, word formátumban ), csak Stephen King egy centet sem kap érte.
Biivisz
2022. március 06. 19:47
Ahogy ez kinéz, simán írhatna egy regényt a saját főszereplésével.
MZperXXL
2022. március 06. 17:57
Nem adnak ki Stephen King könyveket az oroszoknál? Baszki, irigylem őket, amilyen csepűrágó író, csodálkozom, hogy felfutott bárhol máshol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!