Orosz tábornok: Szlávirtó vírusokon kísérletezett Ukrajnában az Egyesült Államok

2022. március 10. 20:39

Igor Kirillov szerint ezeket denevérek és vándormadarak segítségével juttatták volna célba.

2022. március 10. 20:39
null

Igor Kirillov, az orosz haderő sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi parancsnoka szerint az amerikaiak célja olyan biológiai anyag előállítása, amely képes szelektíven célba venni különböző etnikai csoportokat, „különösen a szlávokat”, és amelyet denevérek és vándormadarak segítségével juttattak volna célba.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ismét beszélt a 

Moszkva szerint amerikai finanszírozású ukrajnai biológiai laboratóriumokról.

Azt állította: az orosz fegyveres erők bizonyítékot találtak arra, hogy a Pentagon halálos kórokozók titkos, egyebek között vándormadarak általi terjesztésére szolgáló mechanizmus létrehozására irányuló kutatásokat támogatott.

„A dokumentumok szerint az amerikai fél azt tervezte, hogy 2022-ben Ukrajnában a madarak, denevérek és hüllők kórokozóival kapcsolatos munkát folytat majd, később áttérve az afrikai sertéspestis és a lépfene vándormadarak általi terjesztése lehetőségének tanulmányozására” – mondta Konasenkov.

Igor Kirillov, az orosz haderő sugárzás-, vegy- és biológiai védelmi parancsnoka kijelentette: bizonyíték van arra, hogy a harkivi laboratóriumból több mint 140 olyan edényt szállítottak külföldre, amelyek denevérek ektoparazitáit – bolhákat és kullancsokat – tartalmaztak. Állítása szerint az egyik projekt keretében denevérek biológiai fegyverként való alkalmazását vizsgálták.

A tábornok azt hangoztatta, hogy

az amerikaiak célja olyan biológiai anyag előállítása, amely képes szelektíven célba venni különböző etnikai csoportokat, „különösen a szlávokat”.

Beszámolója szerint az Egyesült Államoknak sikerült a kijevi, harkivi és odesszai biolaboratóriumok dokumentációjának és az ott tárolt bioanyagoknak a nagy részét Lvivbe és Lengyelországba szállítani.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter antalyai sajtótájékoztatóján hivatalos magyarázatot sürgetett az Egyesült Államoktól a laboratóriumok működésére, amelyekben szerinte „etnikai irányultságú” biológiai fegyverek előállítását célzó kísérletek folytak.

Amerika szerint Oroszország készül bevetni vegyifegyvert

Az Egyesült Államok visszautasította a vádakat. Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szerint az orosz állítások nevetségesek és az orosz dezinformációs hadviselés részei. Az amerikaiak azt is állítják, hogy általában az orosz kommunikáció azelőtt vet be ilyen híreszteléseket, mielőtt maguk vetnek be vegyi fegyvereket, ahogyan azt tették Szíriában is. „Nem csak az eszközeik vannak meg hozzá, de a közelmúltban láthattuk azt is, hogy nem félnek bevetni ezeket a fegyvereket.

Nyitva kell tartanunk a szemünket 

– mondta Psaki újságírók előtt, a Washington Post tudósítása szerint.

Az orosz kormány csütörtökön meghatározta azoknak a korábban külföldről behozott áruknak és berendezéseknek a listáját, amelyeknek stabilizációs okokból ideiglenesen tilos elhagyniuk az országot. A felsorolásban technológiai, távközlési, orvosi berendezések, járművek, mezőgazdasági gépek, elektromos berendezések vannak.

A lista több mint 200 tételből, köztük vasúti kocsikból és mozdonyokból, konténerekből, turbinákból, fém- és kőmegmunkáló gépből, monitorokból, kivetítőkből, konzolokból és panelekből áll. A korlátozás egyes faanyagokra is kiterjed. Az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamaira, valamint – Abházia és Dél-Oszétia kivételével – az egész világra érvényes korlátozás 2022 végéig érvényes.

(MTI)

Fotó: IGNACIO YUFERA / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gabriela
2022. március 23. 07:28
Es az nem furcsa hogy a covid gyerekeket alig tamad? Normalisan ök is a vulnerabilis csoportba tartoznak.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. március 15. 22:24
Hazudnak a ruszkik, mert a CIA egyből közlemébyt adott ki, hogy ilyen labor nem is létezik. Igaz azt is mondták, nagyon aggasztó lenne, ha az előrenyomuló oroszok kezére kerülne...
Buta kán
2022. március 13. 03:44
https://index.hu/kulfold/2017/11/21/biologiai_fegyver_egyesult_allamok_oroszorszag/
Buta kán
2022. március 13. 03:40
Néhány évvel ezelőtt Putyin felszólította a nyugati titkosszolgálatokat,hogy fejezzék be a genetikai mintavételi akcióikat az orosz távolkeleten. Ma már tudjuk,miért volt erre szükség. A tetves állat gecipatkány jenki megint hazudik. Ukrajna és grúzia is tele van amerikai biolaborokkal. Az ott dolgozók,diplomáciai mentességet élveznek. Olyan anyagokkal kísérleteznek,amiböl ha 1 gramm a levegőbe jut,1millió halott. Remélem,hamarosan élőben láthatok az armageddon,vagy a deep impact klasszikus jeleneteit. Ezt a tömeggyilkos,paranoid,szájbabaszott nemzetet el kell törölni a föld színéröl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!