Macron: Nem állunk háborúban Oroszországgal

2022. március 02. 22:37

„Ez a háború nem a NATO és Oroszország közötti konfliktus” – nyomatékosított a francia elnök.

2022. március 02. 22:37
null

Emmanuel Macron francia államfő ismételten elítélte szerdán az Oroszország által Ukrajna ellen a múlt héten indított háborút, amelyet megfogalmazása szerint „Európa történelmének revizionista olvasta táplál”.

„Oroszországot nem támadták meg, ő az agresszor, ez a háború nem a NATO és Oroszország közötti konfliktus, és még kevésbé nem a nácizmus elleni küzdelem, ez egy hazugság” – fogalmazott a francia köztársasági elnök a nemzethez intézett ünnepélyes televíziós beszédében.

Emmanuel Macron elmondta: úgy döntött, kapcsolatban marad Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, „amennyire tud és amennyire szükséges” azért, hogy „meggyőzze őt, mondjon le a fegyverekről”, valamint hogy „megelőzze a konfliktus kiszélesedését”.

(MTI)

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. március 03. 13:11
Európa történelmének másik olvasata, hogy eltűnnek az európai országok, nemzetek és kihal az európai fehér ember. Na ezért kell a "revizionista" olvasat, ezt megakadályozni.
Aranykor
2022. március 03. 09:59
Pont az ilyen hozzáállás robbantotta ki a háborút, amit mosz Macron előadott. Tagadja a nyugat, hogy lennének neonácik Ukrajnában. A Soros-féle olasz La Repubblica még arra is képes volt a napokban, hog az egyik legkeményebb ukrán neonáci szervezet vezetőjével készítsen interjút, hogy ők nem is neonácik...
teljesenertelmetlen
2022. március 03. 07:53
Francia kapcsolat jó kapcsolat! Magyar kapcsolat rossz kapcsolat! Értem? Négy láb rossz, két láb jó!
Kristály
2022. március 03. 06:35
Azért nyilvánosára lehetne hozni hogy 2014-től hány orosz áldozata volt a két elnyomó kormánynak azért nem fehér ártatlan báránykák vagy az orosz kisebbség nem számit embernek , 8 évig rettegésben élni az borzasztó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!