Leállították az ukránok Mariupol evakuálását

2022. március 05. 12:23

Állítják, az oroszok nem tartják be a tűzszüneti megállapodást, így nem tudják kimenekíteni a civil lakosságot.

2022. március 05. 12:23

Leállították a civil lakosság evakuálását Mariupolból, jelentette be a városi tanács, mert elmondásuk szerint az orosz fél nem tartja be az érvényben lévő ideiglenes, helyi tűzszünetet. A közlés értelmében a helyieknek a további tájékoztatásig menedékbe kellett vonulniuk.

Ahogy korábban megírtuk, az ukránok szerint az oroszok nem tartják be a tűzszüneti megállapodást Mariupolnál. Az evakuálást megkezdték, de továbbra a is harcokat jelentettek a humanitárius folyosó végéről, Zaporizzsja környékéről, ezért arra kérték az oroszokat, hogy azonnal hagyjanak fel a háborús tevékenységgel. Ez az ukrán fél szerint nem történt meg, ezért állították le a civilek kimenekítését.

„Nem biztonságos ezen az úton menni a harcok miatt” – mondta a város alpolgármestere.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. március 05. 16:49
Nagyon tanulságos! A twitteren egymás alatt van két azonos videó, ahol kiráncigálnak az autójából egy embert és agyonlövik. Az egyik alá az van írva, hogy a nácik tették, a másik alá pedig, hogy az oroszok....
DonCiccio
2022. március 05. 16:22
Ha az evakuálás lezárul, az ukrán ,,hősöknek" végük rájöttek
pitypang1125
2022. március 05. 15:46
Ajjajjjajj. Rájöttek a nácik, hogy még a végén egyedül maradnának az üres épületek között, emberi, polgári fedezék nélkül? Hős katonák mi? Megunják a russzkik, a drága precíziós fegyverek pazarlását, akkor nagyon rábasznak, porig fogják rombolni szőnyegbombázással, thermobárikus rakétákkal az egész várost.
Kormánypárti1
2022. március 05. 14:13
Nem háborús bűn véletlenül hogy élő pajzsként használják az ukránok a civileket? Nem hallom a nyugat felhördülését!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!