A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Le Monde: többet tehetnének a magyar hatóságok az ukrán menekültekért

2022. március 21. 08:53

A balliberális francia lap szerint a Magyarországon maradni tervező ukrán menekülteknek „semmi sincs megtervezve”.

2022. március 21. 08:53
null

„Magyarországon csak áthaladnak az ukrán menekültek” írta a balliberális Le Monde, ismertetve, hogy a 429 ezer Magyarországra érkezett menekültből eddig mindössze 2300 nyújtott be menedékkérelmet, a többiek Nyugat felé folytatják útjukat. A Keleti pályaudvaron megszólított, Nyugat-Európa felé tovább utazó menekült család azzal indokolta útja folytatását, hogy minél messzebbre akarnak kerülni Ukrajnától, félnek a háború tovább terjedésétől.

Hozzátették, hogy úgy tudják, hogy Németország pénzzel és lakhatással segíti az ukránokat. Bár erről még nincsenek hivatalos adatok, kétségtelen, hogy az ukránok túlnyomó többsége nem marad Magyarországon, amely „az elmúlt években migránsellenes politikájáról vált ismertté”.

A lap azt írja, hogy a Migration Aid önkéntese szerint, aki nem fér fel a Nyugatra tartó vonatokra, az egy éjszakát Magyarországon tölt. A 2015-ös menekültválság idején alapított civil szervezet saját forrásból munkásszállót alakított át 250 fős befogadóközponttá a magyar főváros északi részén, ahol az ukrán családok ingyen eltölthetnek három éjszakát.

Vannak ugyanakkor, akik rokonság, ismeretség miatt próbálnak Magyarországon maradni, két ukrán fiatal például elmondta, hogy unokatestvérük a Samsungnál dolgozik, bíznak abban, hogy ők is el tudnak ott helyezkedni, hiszen szállást is biztosítanak.

A francia balliberális lap szerint a maradni tervezőknek azonban semmi sincs megtervezve,

a Keleti pályaudvaron nyüzsgő önkénteseken túl, alig pár egyenruhás mutat utat az állam által fizetett szállodákba szállító buszokhoz. Innentől az ukránok elméletileg ideiglenes védelmet kérhetnek „a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló nacionalista kormány által hozott rendeletek értelmében, amelyek felfüggesztik azokat a törvényeket, amelyek eddig szinte lehetetlenné tették a menedékkérést”.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. március 21. 13:42
1956-ban sok ávos is meglépett Magyarországról..sokan telepedtek le Franciaországban "menekültként"..erről Faludy de még normálisabb pillanataiban Fejtő..vagy pláne Márai is irt. Ezek aztán bekerültek ujságokhoz, a kulturális életbe, amit sajnos mindenhol lefoglalnak - egyébként úgy kell nekünk miért hagytuk - és kürtölik a világba azt a gyűlöletet és nemzetellenességet, amit megtanultak..leszármazottaik, fiaik és unokáik ebben a szellemben nevelkedtek..Macron is őket találta meg, aztán küldte Magyarországra, ahol többek között Momentum néven alapitottak pártot..De hogy mennyire becsülik őket, azt nagyon jól lehetett látni azon a "fogadáson" amit Macron rendezett az ellenzéknek a magyar francia nagykövetségen..Csak használják őket..a kémeket mindenhol megvetik.
Frutti
2022. március 21. 13:17
AZ UKRÁN KORMÁNY-TÁRSULAT Miközben folyik az orosz-ukrán háború, egy pillantást az ukrán kormány összetételére:,,,!!!!!!!!!!!!!!!!! Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök alapvető döntéshozói belső köre tulajdonképpen a színészkori baráti körén alapul. Az ukrán kormány-társulat: Az elnöki palota kabinetfőnöke, Andre Yemark vígjáték-producer; Az elnöki adminisztráció vezetője, Andre Bodin a szórakoztatóiparban tevékenykedő ügyvéd; Az elnök fő politikai tanácsadója, Sergey Sheffey vígjáték-író; Ivan Bakanov, az Ukrán Legfelsőbb Hírszerző Szolgálat elnökhelyettese, egy vígjátékfilmeket készítő cég főnöke; Szergej Sivoko, az Ukrán Nemzetvédelmi Bizottság vezető tanácsadója szintén humorista, és Zelenszkij partnere a színészetben. (A színpadon és a politikában is. ) Ha csak ránézünk az önéletrajzukra, nem derül ki, hogy film- és televíziótársaságról van-e szó, vagy egy ország döntéshozó testületéről. Miért hagyta Ukrajna teljesen figyelmen kívül a nagyhatalmak geopolitikai kapcsolatait az évek során? Úgy tűnik, a belbiztonságnak és a nemzetfejlesztésnek semmi köze ezekhez a politikusokhoz – mert igazából teljesen mindegy,hiszen alapvetően nem ukránok. Mivel Ukrajna elismeri a kettős állampolgárságot, a vezető kormányzati tisztviselők 80%-a amerikai, és a tekintélyes vagyonuk és bizalmasaik 90%-a Londonban vagy Svájcban van. A 2008-as olimpia idején az Amerika-barát grúz elnököt, Szaakasvilit, akit Putyin támogatott, legyőzték, megbuktatták, és az ukrajnai Odessza megye kormányzójává neveztette ki magát. A legjellemzőbb (elrettentő)példa Ukrajna női egészségügyi minisztere. Az Egyesült Államokban született. 2013 előtt amerikai általános orvos volt. 2013-ban Ukrajnába utazott, 2015-ben honosítottak Ukrajnában, 2016-ban pedig máris egészségügyi miniszterhelyettessé léptették elő. 2019-ben Zelenszkij minden ellenzékkel szembeszállt érte, és egészségügyi miniszterré neveztette ki. - - - - - - - - - - - - - - Folytatás a fenti linken.
olajfa1
2022. március 21. 12:50
Mindíg mindennél van "MÉGTÖBB"!!! Mi magyarok minden erőnket latba véve MINDEN UKRÁN ÉS SZOMSZÉDOS ÁLLAMBÓL MENEKÜLŐNEK A LEHETŐSÉGÜNK ÉS TUDÁSUNK LEG JAVÁVAL ADUNK SEGÍTSÉGET!!!! A franciák jobban tennék ha csendben segítenének, és nem bírálgatnának bennünket...
Dunhill67
2022. március 21. 12:50
"429 ezer Magyarországra érkezett menekültből eddig mindössze 2300 nyújtott be menedékkérelmet, "...akiknek igen magas százaléka magyar állampolgár is.....vagy nyugaton már az a legújabb faszság,hogy a hazámban is menedékkérelmet kell benyújtani ha nem ott lakom "állandóra"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról