Túl brutálisan oldották fel a korlátozásokat több európai országban a WHO szerint

2022. március 22. 17:39

A szervezet európai régiójához tartozó 53 országból 18-ban emelkedik a fertőzöttek száma.

2022. március 22. 17:39
null

Számos európai ország, így Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia is túl „brutálisan” oldotta fel a járványügyi korlátozásokat és most az esetszámok hirtelen emelkedésével szembesülnek a koronavírus omikron BA.2 alvariánsának terjedése miatt – jelentette ki kedden Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője Chisinauban. Kluge hangsúlyozta, hogy miközben derűlátó, éberséggel figyeli a járványügyi helyzet alakulását a kontinensen.

Több ország túl hirtelen oldotta fel a korlátozásokat

A WHO európai régiójához tartozó 53 országból 18-ban emelkedik a fertőzöttek száma, különösen Nagy-Britanniában, Írországban, Görögországban, Cipruson, Franciaországban, Olaszországban és Németországban. Kluge úgy fogalmazott:

az említett országok túl hirtelen oldották fel az óvintézkedéseket.

A WHO adatai szerint Európában az esetszám a januári csúcsértékeket követően rohamosan apadt, míg március elején ismét emelkedésnek indult. Az utóbbi egy héten több mint 5,1 millió új fertőzöttet regisztráltak, közülük 12 496-an hunytak el a vírus okozta Covid-19 betegségben.

A járvány kitörése óta a WHO európai régiójában csaknem 194,4 millió fertőzöttet azonosítottak, és több, mint 1,92 millió beteg halt bele a kórba.

Több városban ismét rákapcsolhat a járvány

Idehaza ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben –  közölte kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). 

A vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

Míg a mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, addig a Budapest-környéki településeken – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta – , valamint Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés – olvasható az NNK közleményében.

(MTI)

Nyitókép: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2022. március 23. 10:45
Elég volt! Magyarország lépjen ki a WHO-ból! Trump is megtette! Tegyük meg mi is!
buherátor
2022. március 22. 22:58
Elmennek a narkós kurva anyjukba a covid hisztivel már...be vagyok oltva, átestem rajta..nem akarom, hogy megint baszogassanak ezekkel a semmire sem jó korlátozásokkal.
Turius
2022. március 22. 21:25
A WHO hatalmat követel magának? Te jó ég! Még senki sem követelte hogy magmondhassa mit tegyünk.... az elmúlt 2 perceben...
Lenyeg Telen
2022. március 22. 19:15
Ez az a who, amelyik a születés pillanatáig engedélyezhetővé tenné az abortuszt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!