Újabb drónfelvétel készült a mariupoli pusztításról

2022. március 31. 16:33

Mariupol épületeinek 90 százaléka megsérült, 40 százaléka pedig megsemmisült, beleértve kórházakat, iskolákat, óvodákat és gyárakat.

2022. március 31. 16:33
null

Mariupolban végezték a legsúlyosabb pusztítást azóta, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát – írja az Index cikkében.

A területet az elmúlt több mint egy hónapban számos támadás érte, és az orosz fegyveres erők egyik kulcsfontosságú célpontja a kikötőváros, mivel

az elfoglalásával szárazföldi folyosót lehet létrehozni a Krím-félsziget, valamint az oroszok által elfoglalt Luhanszk és Donyeck között.

Több mint 150 ezer ember rekedt a romok között

Az ENSZ keddi jelentése szerint az eddigi támadások miatt több ezer ukrán civil halt meg Mariupolban, míg Vadim Bojcsenko polgármester szerint jóval több az áldozat: ötezer ember meghalt, köztük körülbelül 210 gyermek, és

mintegy 160 ezer ember rekedt a városban fűtés nélkül.

Emellett Mariupol épületeinek 90 százaléka megsérült, ebből 40 százalék pedig teljesen meg is semmisült, beleértve kórházakat, iskolákat, óvodákat és gyárakat.

A pusztításról a Sky News drónfelvételt is közölt, amelyet alább tekinthet meg:

Nyitókép: Képernyőfelvétel

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 01. 13:05
Az oroszok lelőttek két ukrán MI-8-as helikoptert, amelyek az azovosokat akarták kimenekíteni. A túlélőket elfogták. Még két katlan van a városban, amelyet tartanak az azovosok és az ukránok. Az ipari negyed, az azov acélgyár és a Primorszkij negyed.
tevevanegypupu
2022. április 01. 10:18
Borzasztó..ezt nem lenne szabad senkivel, sehol..a szörnyű az, hogy nem csak az a vétkes, aki ezt véghezvitte, hanem azok még inkább, akik ezt a rombolást szisztematikus munkával előidézték..tehát ukránok, amerikaiak, az EU..és persze az oroszok, akiknél elszakadt a cérna..amin, az ő oldalukról nézve, egyáltalán nem csodálkozhatunk. Az előzmények nem járják be úgy a világot mint ezek a képek.
foldizs
2022. április 01. 08:23
Ha az oroszok végleg elfoglalják Mariupolt, akkor valószínűleg 20 év múlva is ugyanígy néz majd ki.
darling
2022. március 31. 22:46
Borzasztó! De amikor az "elnök" Zelenszkij amerikai segítségért rimánkodott Bidéhez s mószerolta az oroszokat a csapat-mozgások miatt (orosz területen), megmondta Bidé Z-nek, h ha az USA segít, akkor Ukrajna felvonulási terület lesz, azaz harci terep, annak következményeivel! Ez volt januárban s Zelenszkij beijedhetett, mert abbahagyta a nyafogást - egy időre! De hogy kinek szottyant kedve a folytatásra...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!